Наплатите слушање

Драгомир Антонић 

Хтели – не хтели, при крају смо прође 2014./ 7522. године. Можда ћемо за њом жалити. Можда нећемо. Зависи каква ће бити 2015./7523. и како ћемо се ми, лично, осећати. Шта нам вреди ако је година здрава и берићетна, а ми болесни и сиромашни. Нећу предсказивати. Видео сам како су дилетанти и незналице облатили председника државе Србије што је цитирао, исправно, једну мисао видовитог човека из 19. века. Председника облатили а Митра Тарабића, синовца Милоша Тарабића, исмејали.

 

О ИЗВОРИМА Тарабићима су се подсмевали, али су здушно славили друга Валтера (Владимир Перић) и  одбрану Сарајева, мада је тешко пронаћи релевантан историјски извор који иде у прилог Валтеру. Нема извора ни кад су у питању Прле и Тихи. Многи верују да Американци нису изгубили рат у Вијетнаму јер су гледали Рамба. Америку је од  „злих црвенокожаца“ ослободио Џон Вејн. Било у биоскопу. Значи да је истина.

Нису Срби једини народ који има сачувана пророчанства. Као што сваком није дато да „види“, односно да прориче будућност, тако није сваком ни омогућено да разуме речи пророка. Разумети појаве је дар од Бога. Библија, поред осталог, садржи 14 књига пророка. Од пророка Језекиља преко пророка Амоса и Захарија до четрнаесте, последње књиге пророка Малахије.  Пророчанства древних цивилизација Маја и Ацтека се стално помињу у јавности. О Питији и Нострадамусу се све зна. Народи који припадају жутој раси имају безброј сачуваних пророчанстава. Славни кинески филозоф Конфучије је тврдио за себе да је он „само преносилац знања и вештина из древних времена“. Нема народа, припадао он црној, белој, или жутој раси, који нема сачувано неко предсказање. Колико људи у њега верује, мање је важно. Ником од оних што се подсмевају цитирању Тарабића није пало на памет да исто учини са било којим од наведених пророчанстава. Знају они зашта се исплаћују наднице.

[restrictedarea]

ПРЕД СТРАШНИМ СУДОМ Зашто се исмејава Тарабић? Зато што је Србин? На то смо већ огуглали. Залудно је понављати се. Можда што не желимо да променимо свест а Немци захтевају? Језуита Шокенхоф, који је Србе уцењивао да промене свест или их неће бити, оде – лично се никад не радујем туђој несрећи – изненада, Богу на истину. Кад дође време, биће изведен пред Страшни суд. У пороти ће седети Цар Лазар, Косовка Девојка, Милош Обилић, Милан Топлица, Живојин Мишић. Председаваће Павле Јуришић – Штурм, због одличног знања немачког језика. Ми, православни Срби, немамо чега да се плашимо. Наши потомци сачекаће пресуду и биће задовољни. Или је, можда, разлог што је Тарабића цитирао председник Србије? Зар није обавеза државних чиновника да сваком приликом пропагирају сопствену традицију, обичаје, историју, културу, као што помињу домаће пољопривредне или индустријске производе? Премијер је на отварању моста „Михајла Пупина“, великана српске науке,  цитирао реченицу другог српског великана, нобеловца Иве Андрића, и на тај начин послао у етар јасну поруку. Србија је земља културе. Србин је добитник Нобелове награде за књижевност. Зашто да се тиме не поносимо.

 

…И НАРАТИВ О РУСИЈИ Биће да се, ипак, нешто друго „иза брда ваља“. Исмејавање Срба је припрема за изругивање Русији и Русима… Велики су новци стигли, из страних извора, невладиним организацијама и „еминентним“ појединцима, ради ружења Русије, а посебно њеног председника Владимира Владимировича Путина. Следећих дана и месеци биће одржане разне конференције, трибине, симпозијуми, округли и четвртасти астали, на којима ће се говорити како је Русија пропала. Увек изда Србе. Војно је слаба. У Русији нема демократије и слободних избора. Народ је на ивици глади и незадовољан Владимиром Путином, али се плаши, јер тајна полиција хара земљом и ликвидира противнике. Питање је дана када ће бити смењен, а онда ће евроунијате и Америка помоћи напаћеном руском народу. Све смо ово већ у Србији доживели.

Исти експерти говориће: „Наши једини пријатељи су НАТО злочинци и Америка.“ Бомбардовали су нас због Милошевића. Земљу разрушили. Цивиле убијали. Тровали уранијумом да би слаби поцркали а наши унуци и праунуци од разних канцера оболевали. Косово и Метохију су нам отели за наше добро, јер руку на срце, то је само један српски мит. Треба се окренути будућности и гледати од чега се живи, јер то је реалност. Зато паднимо на колена и предајмо се. Престаћемо да се зовемо Срби, променићемо веру, одрећи се ћирилице. Кад то урадимо, они ће великодушно дозволити да бирамо између припадности сатанистима, сајентолозима или признавања римског бискупа за врховног поглавара. У тај избор се неће мешати. Тако ћемо преживети. У противном, страдаћемо.

Зато, браћо и сестре, кад вам неко овако почне говорити, знајте да је добио новац. Кад је тако, почните и ви да наплаћујете слушање. Један минут слушања: пет евра. Може и у динарима, али по курсу у мењачници. Принцип тржишне економије. Они неће осиромашити, а вама ће сваки евро добро доћи. Десет минута слушања – педесет евра. Мислите на оне који нису са нама, а шта ће бити у наредној години, видећемо сами… Зато наплаћујте слушање. Требаће вам новци.

[/restrictedarea]

 

Један коментар

  1. Od izbjeglice iz Sarajeva,Bore Lucica,koji se zadrzao u Doboju cuo sam pricu koja me frapirala!!Veli on meni da je kao gimnazijalac bio pripadnik neke partizanske jedinice i da u toku citavog Drugog svjetskog rata na Sarajevo nije ispaljen ni jedan metak!!Od koga je to Valter onda branio Sarajevo,kako je moguce da Bato postane toliko popularan i poznat na TOLIKOJ LAZI !!!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *