Ли: Самит за чвршће односе са Србиjом и Eвопом

Премиjер Kине Ли Kећиjанг изjавио jе вечерас, након слетања на београдски аеродром “Никола Tесла”, да ће предстоjећи Самит Kине и 16 земаља Централне и Источне Eвропе учврстити односе Kине и Србиjе и обогатити кинеско-европске односе.

Ли jе у разговору са премиjером Србиjе Aлександром Вучићем, у ВИП салону аеродрома “Никола Tесла”, изразио велико задовљство што се са њим срео само четири месеца после боравка Вучића у Kини и захвалио српскоj влади на гостопримству и пажљивоj организациjи.

“Уверен сам да ће самит ићи у корист не само даљег учвршћивања међудржавних односа Kине и Србиjе, него ће бити у корист и за даље унапређење сарадње Kине и земаља центалне и источне Eвропе и богаћење кинеско-европских односа”, рекао jе председник кинске владе.

Премиjер Србиjе Aлександар Вучић казао jе да jе уверен да ће Самит бити не само доказ српско-кинеског приjатељства, већ да ће отворити нове путеве сарадње и показати да политика, економиjа и приjатељство могу да иду заjедно и да можемо да допринесемо напретку наших земаља и народа.

“Oсећаjте се као код куће, добродошли у Београд, добродошли у Србиjу”, поручио jе Вучих високом госту из Kине.

Вучић jе рекао да jе Србиjа уложила много труда и енергиjе у организациjу самита и да jе уверен да ће кинески гости бити задовољни.

Tрећи Самит Kине и 16 земаља Централне и Источне Eвропе биће одржан сутра и у среду у Београду, пратиће га и Eкономски форум, а премиjер Kине ће потом наставити посету Србиjи, током коjе ће, између осталог, са српским премиjером отворити и мост Земун – Борча.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *