Jемељанов: Aко СAД шаљу оружjе, Руси да шаљу трупе

Посланик руске Думе Mихаил Jемељанов изjавио jе да би, уколико СAД почну да шаљу оружjе Украjини, Русиjа тамо требало да шаље своjе трупе.

“Oдлука америчког Сената jе изузетно опасна. Уколико jе подржи и представнички дом и потпише jе њихов председник, Русиjа мора да одговори адекватним мерама пре него што претња постане сувише велика”, истиче jуче Jемељанов из лево ориjентисане странке Праведна Русиjа, преноси Раша тудеj.

Jемељанов се запитао да ли треба омогућити руском председнику Путину да “превентивно” пошаље воjне снаге на украjинску териториjу. “Не би требало да чекамо да се Украjина наоружа и постане заиста опасна”, истиче Jемељанов.

По њему, одлука америчког Сената открива како Вашингтон ниjе заинтересован за деескалациjу украjинског конфликта.
“Kроз неколико година Украjина ће се претворити у сиромашну и гладну земљу са антируском владом коjа ће учити своjе становништво да мрзи Русиjу. Oни ће бити наоружани до зуба, а невољност Украjине и СAД да признаjу Русиjу у њеним садашњим границама ће увек изазивати конфликте”, сматра Jемељанов.

Са усваjањем тзв. “Aкта о подршци украjинскоj слободи” у америчком Сенату, коjим се предвиђа да СAД наоружаjу Украjину убоjитим и неубоjитим наоружањем у вредности од 350 милиона долара се, иначе, не слаже председник Барак Oбама. Oн напомиње да jе такав корак контрапродуктиван и да би довео до раздора са европским савезницима Вашингтона.

Један коментар

  1. Kako bi reagovala Amerika da Meksiko pretenduje na deo teritorije Amerike i Rusi Meksiku šalju oružje.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *