Будимо Срби – нема нам друге

Драгомир Антонић 

Ми који читамо књиге из српске паметарнице користимо и интернет. Знамо да се у Немачкој штрајкује. Већина Немаца није за санкције Русији. У Грчкој, Италији, Шпанији, Белгији општи протести против мера штедње, које се нама у Србији представљају као спасоносне

Дочекасмо децембар месец. Све се може кад се хоће. Време је да се манете „забавних телевизијских програма“. Што да улудо траћите време гледајући туђи живот кад можете да уживате у свом. Престаните да плаћате месечну претплату кабловској телевизији и одмах ће вам укинути „забаву“. Лепше, здравије, јефтиније. Уједно штедите. Дајете огроман допринос влади и министру финансија да вам 2017, или 7525. године по Српском календару, буде боље. Тад се можете вратити плаћању гледања туђих живота, ако се у међувремену од те пошасти нисте одвикли. Све по препоруци наших министара да је време да промените свест и да постанете новосвесни или безсвесни.

 

ПОУКЕ МИНУЛИХ ВРЕМЕНА Не знам где су наши министри учили школе, сви тврде да су у иностранству велике школе завршили – наша изрека то сликовито описује: „Магарац у Беч, магарац из Беч“ – али не би било згорег да су учили и из наших књига.

Министар финансија је могао да погледа Сретењски устав из 1835, глава 10, члан 104, где пише: „Финансија не може бацати народа Србског у дуг.“ Министар правосуђа би могао на евроунијатском саветовању о кривичном праву, где би били присутни представници Хашког трибунала (обавезно друг Брамерц) и Гвантанама, тих нових праваца у међународном праву, да прочита члан 113 Устава. У њему пише: „Нико у Сербији да не стоји више от три дана у затвору, а да му се не јави кривица, за коју је затворен и да се не узме на испит.“ Све једноставно.

Актуелан и данас је члан 125. Њега би требало да прочитају сви чланови владе. „Никакав Србин не може ступити у службу страних земаља ил примати плаће и знакова отличја от њи без допуштења Књаза свог.“ Устав је донео књаз Милош Обреновић, али је убрзо укинут. Највише због притиска Аустрије, која иначе устав није ни имала. Таква вам је онда била демократија у европским царевинама. Данас је демократија код евроунијата сазрела, па је свима много боље. Сем у књигама, много је забележено у српским народним јуначким песмама. Ко воли да их чита запазиће да се у њима често јављају два стиха:

„Ради бисмо добре казат гласе/

не можемо већ каконо јесте!“

Стихове некад изговарају гаврани, голуби или утва златокрила; некад их опет говори верни слуга или убоги човек.

[restrictedarea]

Кад год нека шуша из Брисела, Берлина, Беча, Вашингтона дође у Србију или само пошаље абер о нечему што њих интересује, на нашој телевизији и у новинама појаве се министри који говоре о великој подршци политици владе на путу без алтернативе. Некако одмах после тога, мали Цигани почну да пребијају српске бабе и деде по улицама, Шиптари машу заставама „велике Албаније“; у Новом Пазару се ори песма „Убиj Србина! Ово је Турска“. Косово буде примљено у неко међународно спортско удружење. Хрвати крену, засад дрвљем и камењем – касније ће маљевима, ножевима и пушкама – на Србе и Србију. Евроунијатски парламент донесе резолуцију против владе Србије. Одједном је Србија за све крива. Госпођа Јоксимовић, министар за евроунијаћење, на све што се дешава каже да она верује да Немачка не блокира отварање поглавља. Боље би било да госпођа отвори неку књигу из српске паметарнице – ваљда их има у кућној библиотеци – прочита било коју народну песму и схвати да не вреди лагати чак и кад желиш, јер истина се увек открије и увек покаже „каконо јесте“.

 

НЕ ИЗМИШЉАЈТЕ! Будите Срби, јер Србе и Србију представљате. Реците истину. Не лажите и не измишљајте. Бесмислено је данас лагати, поред интернета, „Викиликса“, стотина сајтова на којима се о Србији пише. Ми који читамо књиге из српске паметарнице користимо интернет. Знамо да се у Немачкој штрајкује. Већина Немаца није за санкције Русији. У Грчкој, Италији, Шпанији, Белгији општи протести против мера штедње, које се нама у Србији представљају као спасоносне. Време је да наша влада размисли има ли евроунијатска идеја алтернативу. Кад свом народу саветује да промени мишљење, што влада сама то не учини? Политику „без алтернативе“ су наследили од претходника, који су – тачно је – криви за много лошег у Србији.

Знамо да су амерички полицајци убили у Кливленду Тамира Рајса, црнца старог 12 година. Видимо пожаре и протесте, оклопна кола, шок-бомбе, сузавац, мобилисану Националну гарду широм Америке. Таква им је демократија. Не радујемо се томе, нити мислимо да би наши полицајци требало да пуцају на децу, Срби смо, нисмо Американци, али нећемо се сложити ни да нам Американци, који те страшне злочине чине над децом, држе предавања о расној, националној, верској и демократској равноправности. Изгубили су свако морално право да другима држе лекције. Определили су се за насиље, за непоштовање међународног права. Све им се враћа у њихову авлију, где видимо непојамну суровост власти. Заиграла мечка и пред њиховим вратима.

Проф. др Војислава Шешеља нећу помињати, јер га данас покушавају окривити за све и свашта, а он је 12 година био у затвору где ни пресуду нису могли да му донесу. Желим да се излечи од опаке болести. Човек који је победио у Хагу има снаге да победи и болест

[/restrictedarea]

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *