Вучић:Србиjа реаговала одмерено, али поносно

Премиjер Србиjе Aлександар Вучић изjавио jе данас да jе Србиjа у разговорима са председником албанске владе показала истинско гостопримство и да jе на унапред припремљени сценарио реаговала уздржано, поносно и примерено.

Вучић jе истакао да jе политика Владе Србиjе да се разговара и да се решаваjу проблеми, и да то види као политику будућности.

Oн jе одбацио критике да jе требало другачиjе реаговати на Рамину провокациjу:
“Aко неко мисли да би озбиљна политика била да сам jуче узео мотку или ударио Раму, мислим да то ниjе озбиљна политика, а ти коjи ми држе предавања да jе тако нешто требало да урадим и коjи кажу да би тако нешто урадили, били би мањи од маковог зрна”, уверен jе премиjер.

Вучић jе рекао да ће данас у разговорима са амбасадорима земаља Kвинте, између осталог, разговарати и о jучерашjноj посети Раме:
“Желим да видим шта они мисле, имаjу ли шта да замере Србиjи, да ли нисмо показали гостопримство, да ли смо показали лоше гостопримство, да ли смо их неком речjу увредили, да ли смо неку ружну или тешку реч изрекли, коjу наши гости нису очекивали или смо само штитили своj интегритет, понос и суверенитет отаџбине”, рекао jе Вучић.

Oн jе подсетио да ће Eди Рама доћи у Београд и на кинеско-регионални самит у децембру и да и тада неко треба да му каже “добар дан”, те jош jедном нагласио да jе политика Владе Србиjе одговорна, озбиљна и политика разговора.

Говорећи о посети албанског премиjера Прешеву, Вучиће jе рекао да све што се jуче догодило и све што ће се евентуано догодити данас, понаjмање говори о Србиjи.
“Говориће много о њима, можда и о jош некоме, а о нама нико не може да изговори лошу, тешку или неприjатну реч”, сматра председник владе.

Oн jе истакао да jе познато да Рама мисли да jе Kосово независно, али да то ниjе била тема jучерашњих разговора и да jе, уколико jе неко требало да покрене ту тему, то требало да учине домаћини.
“Aлбаниjа нема никакве везе са Kосовом, или су jош jеданпут хтели да нам покажу да приче о великоj Aлбаниjи нису само наш кошмар, већ и нечиjи снови, сигуран сам пусти снови”, рекао jе Вучић и истакао да ни jуче премиjер Рама ниjе имао одговор, какве везе има Aлбаниjа са Kосовом.

2 коментара

  1. Kad ne bi toliko ceskao zemlje Srbiji bi mnogo lakse bilo. Ali, to su tvoji “prijatelji” i oni nastavljaju da nas ponizavaju i unistavaju.

  2. Ponizavaju “oni” jedino njega i takvih kao njega, ali sta zaista cine: “oni” bogate se nasem – potrebna je revolucija.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *