Вучић: Водим српску политику

Премијер Србије Александар Вучић изјавио је да води српску, а не било чију политику и да та политика ужива поштовање у свету, и онда када није увек свима по вољи.

Он је, у емисији “Ћирилица”, на ТВ Хепи, рекао да је то био случај и са одлуком да се Русији не уводе санкције, и када је одложена посета албанског премијера Београду.

“Е да им се извињавам због тога што поштујем Устав и водимо српску политику нећу никада, а спска политика је да урадимо најбоље за наш народ, да не каљамо свој образ” рекао је председник владе.

Он је додао да је уверен да ће, без обзира ко буде био на власти, Србија морати да настави да поштује дату реч, да иде ка ЕУ, али и да не руши односе са Русијом.

“Србија не води ни политику мржње према Русији, нити проруску политику, већ српску политику”, без обзира шта о томе говоре острашћени људи са обе стране.

Такође, додао је, исти став заступа без обзира на то са ким разговара, и његови партнери у саговорници у свету то знају.

“Није тајна да сам ја тежак човек и они то сви мисле (страни политичари и лидери) и они ће вам то и рећи и ја то не кријем. Изабран сам да водим најбољу политику за грађане Србије и најкориснију полтику за Србију” рекао је Вучић.

Према његовим речима, на мерама фискалне консолидације честитале су нам све светске инстритуције и лидери водећих земаља у свету.

Он је истакао да је Србија прва у Југоситочној Европи посегла за неизбежним мерама финансијске консолидације, те да по први пут има дугорочни развојни план.

“Изабрао сам да урадим то сто радим, иако знам да у Србији тек кад неко оде са власти или му се не дај боже нешто деси, почињу да га цене”, рекао је Вучић, одговарајући на питање зашто је изабрао политички рискантан пут којим је кренуо у опоравак земље.

“Један од лидера синдиката ми је рекао да је фискалне мере требало применити још 2008. године”, рекао је и истакао:

“ММФ и Шветска банка и ЕУ подражавају мере владе Србије, све западне земље подржавају мере, а честитао ми је на храбрости и Владирмир Путин и рекао да је то велика и важна ствар”.

“Знам да ће политички шпекуланти, тајкуни и други да кажу ‘то је тај што вам је смањио плате'”, рекао је Вучић и додао да је спреман да положи рачун грађанима, те да неће одстати све док има подршку.

“Ја нисам Пајтић”, рекао је, и додао:

“Ја са шест одсто нећу да владам – било би ме срамота”.

“Имамо по први пут озбиљан план, који није за пар месеци, него за године унапред, и није план да изађем на телевизију и причам свашта против политичких противника”, рекао је, него да опоравимо земљу после деценија у којима су је уништавали његови претходници.

На питање када му је било најтеже, премијер је рекао да је то када су му пребили брата за време параде хомосексуалаца.

Он је рекао да напади на његову породицу не престају, наводећи да се то наставља и да се поводом наводне фирме његовог брата игнорише чињеница да он има судско решење да нема ништа са спорном фирмом.

Вучић је објаснио да је то био политички напад и да се такве ствари организују из БИА-е или полиције, по политичком налогу, и да је то припремано још раније, али да је то својевремено зауставио покојни Мики Ракић, рекавши да је срамота да се раде такве ствари.

Одговарајући на питања о цензури, Вучић је приметио да је “у земљи цензуре и диктатуре постао главни лик хумористичких емисија”.

http://www.politika.rs/

3 коментара

 1. Kakav lazov! Njegova “srpska” politika nam unistava zemlju, to je pogubna politika za srpski narod.

 2. Covek se vise bavio sebe promocijom nego sustinom odgovora na postavljena pitanja.I novinar je bio plasljiv.Nista ga ozbiljnije nije pitao.Recimo nesto u vezi Seselja.Sve u svemu slabo osmisljena marketinska promocija u kojoj je Vucic govorio sve sto je hteo,uglavnom ono sto ga muci,skacuci sa teme na temu.Isto to rade i politicari totalitarnih rezima.Nastupaju sami.Dueli sa opozicionim misljenjima ne postoje.Mislim da cemo se tek nagledati hvalisavih monologa.Srpska politika ne postoji.To su sve kratkorocne improvizacije,koje ce se menjati od slucaja do slucaja.

 3. Aко водиш Српску политик како кажеш,зашто онда покушаваш да обманеш
  председника Русије Владимира Путина? Јединог искреног пријатеља Србије, исказивање онолике љубљви онима од којих смо добили поклоне
  у виду осиромашеног уранијума, касетних бомби, губитак Косова и Метохије, толико жртава потпуно невиних људи, уништење толиких
  предузећа, мостова, путева! Они и сад нам раде о глави, једну руку
  су ти пружили, а јеси ли погледао шта држе у другој руци? Ништа ниси научио од историје, присети се бројних њихових пријатеља који почивају у гробовима у који су доспели њиховом вољом и заслугом.
  Били су обманути њиховом љубезноћу и сјајем пријамних салона, изјавама вечне љубави, кад су им требали требали су сад су тамо где су, а њихови народи опљачкани и разбуцани, то је стварна истина
  и то чека и тебе и нас,уколико не сватиш на време с ким имаш посла.
  Ово схвати као молбу да не окрећеш леђа искреним пријатељима са
  истока, од тамо нам долази и светлост и топлина и братска љубав.
  ——милан

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *