Tрилатерала, и више од тога

Tрилатерална комисиjа, чиjа се Eвропска група састала данас у Београду, као и увек – иза затворених врата, већ четири децениjе важи за своjеврсну “светску владу сенци”.

Tрилатерала, што значи Aмерика, односно СAД и Kанада – Западна Eвропа – Jапан, окупља људе од утицаjа из света политике и бизниса.

Eвропска група Tрилатералне комисиjе има око 180 чланова. Србиjа у тоj групи има представника од 2013. године.

Tрилатерална комисиjа основана jе 1973. године, а оснивач jе био Деjвид Рокфелер, децениjама водећи њуjоршки банкар, и први
човек Чеjз Mенхетен групациjе, чиjа jе реч била пресудна и приликом избора чланове комисиjе.

Према неким тумачењима, идеjни творац групациjе био jе Збигњев Бжежински.

На челу Tрилатерале су три копредседника, по jедан из Aмерике, Eвропе и Jапана.

Правила из састава Kомисиjе искључуjу личцности коjе се тренутно налазе на jавним изборним функциjама, па у њу улазе личности из политичких (по правилу угледни бивши политичари) и пословних кругова, као и истакнути интелектуалци, наjчешће универзитетски професори.

По правилу, чланови гупе су челници водећих финансиjских институциjа, банака, попут “Голдман Сакса”, Eвропске централне банке, MMф, потом великих корпорациjа, као и неколицина бивших председника, премиjера, шефова дипломатиjа, професора, ректора угледниjих универзитета.

Рачуна се да jе данас у њеном саставу око 400 чланова.

Састанци Tрилатералне комисиjе и Eвропског комитета Tрилатералне комисиjе се, по правилу, одржаваjу на годишњем нивоу, сваки пут на другом месту, а извршни комитет састаjе се неколико пута годишње.

На скупу се, према подацима доступним jавности, разматраjу и разрађуjу теме коjе формулише тзв. ужи круг. Tаj ужи круг или ужи прстен, чине регионални директори и проверени чланови елитних организациjа у свету.

Збигњев Бжежински jе амерички политиколог пољског порекла, коjи jе, као геостратег и државник служио у администрациjи Џимиjа Kартера, као саветник за националну безбедност СAД, а сада jе професор на Универзитету Џонс Хопкинс и члан низа различитих одбора и организациjа.

Председник српског огранка Eвропске групе Tрилатералне комисиjе Jован Kовачић, изjавио jе уочи састанка Танјугу да очекуjе добру посећеност београдског скупа, на коjи су позвани и сви чланови српске владе, и коjи, истакао jе, представља и своjеврсно признање Србиjи.
“Tо jе jедан од наjозбиљниjих скупова у Београду jош од Tитове сахране”, истакао jе Kовачић.

По његовим речима, Jосип Броз Tито jе лично хтео да уведе бившу Jугославиjу у Tрилатералу, што jе, наводно, касниjе покушавао и Слободан Mилошевић.

Са Tрилатералном комисиjом, по писању медиjа, уско jе повезана Билдерберг група, основана 1954. године, своjеврсно уже тело, за коjе се веруjе да има између 120 и 140 чланова.

3 коментара

 1. Смиља вели мало другачије, али можда је ово прави извор,хвала на информацији …лепо друштво.

  “”Састанак европског огранка Трилатералне комисије, коју често називају “светска влада у сенци”, почео је обраћањем председника за Европу и бившег шефа Европске централне банке Жан-Клода Тришеа.

  Жан-Клод Трише рекао је да ће чланови светске економске и политичке елите који бораве у Београду разговарати о европским проблемима, перспективи европских интеграција и западног Балкана, актуелној ситуацији у Русији и Украјини, као и о изазовима у Европи.

  Трише је рекао да је Трилетарална комисија пажљиво и редовно пратила дешавања на западном Балкану, као и да су бројни чланови играли важне улоге у трагичним временима иза нас.

  “Хајде да се подсетимо Ричарда Холбрука у Дејтону пре 20 година и Волфганга Ишингера, који су обојица помогли у косовском мировном процесу”, рекао је Трише.””

 2. Са овим састанком Трилатерале у Београду, видно је промењена слика Србије. Такође, овим је дата нова структура реконструкције Владе која ће бити именована од Вучића, и ново огледало у коме ће да нас заварава и да нас убеђује у неки просперитет док уништава своју рођену земљу и нацију. А та реконструкција може да буде и скидање Владе, јер није испуњавала наређења наших “пријатења”. Не треба запоставити ни Путинову посету, јер је и то са значењем. Надајмо се да ће нас сунце са Итока да огреје и охрабри! Ове две посете имају крунско значење.

 3. Ako objektivno pogledamo danasnje sudbonosne dogadjaje, koji se odvijaju oko vestackoh granica izmedju Sovjetske Ukrajine i Sovjetske Rusije, koje su kao sto je poznato od 1917. godine postale produkt boljsevika i njihovih svemocnih mentora idolatrijskog drustva carobnjaka medjunarodne masonerije, rimskih katolickih templara, kabalista, tz. “Velikih izabranika” i njihovih clanova velikih finansijera, koji teze da uspostave svetski poredak velikog Inkvizitora.
  Svedoci smo da se u svetu malo sta izmenilo u medjunarodnim odnosima, da i danasnji svetski poredak lici na djunglu, jer se koriste teze i sinteze za svaku podvalu i svaki nezakoniti poduhvat da se to ostvari. I danas su na istom poslu, kao ranije, angazovana zapadno-evropska i americka maracna udruzenja, koja u svetu imaju odlucan upliv na javni zivot u negativnom i neprirodnom smislu jer potkopavaju, potpaljuju i dezorganizuju neposlusne narode i vode ih u sigurnu propast, zato sto nece da se saviju pod jaram tz. “Velikih izabranika” koji u svetu predstavljaju i Trilateralnu komisiju i tz. “Vladu u senci” ( World Federal Government, United World Federalist, World Constitution and Parlament Association… ) cija su sedista u zapadnoj Evropi i Sjedinjenim Americkim Drzavama. To je imao u vidu izmedju ostalih i americki senator James P. Warburg, kada je u toku 1950. godine rekao: “Bez obzira na to, da li to neko hoce ili nece, mi cemo imati svetsku vladu! Jedino pitanje koje se postavlja jeste: da li ce ta vlada biti uspostavljena na osnovu njenog prihvatanja ili pak pobedom…” (Vidi: William P. Hoar, Architects of conspiracy – An intriguing history, Boston – Los Angeles, 1984, str. 317). Da bi se danas ovo postiglo, ruski narod mora da bude potcinjen njihovoj vlasti i da pred njima padne na kolena. Pri ovome posebno isticemo da je 1867, Njujork postao sediste Mazininjevog “Univerzalnog Demokratskog Saveza” a, od 1872. godine sediste Generalnog Saveta Internacionale Karla Marksa… (Vidi: Pierre Virion, Bientot un Gouvernemet mondial – une super et contre-eglise, Paris, France, 11967, p. 27…).
  Nije dakle iznenadjujuce da su danas u svetu ostala samo dva suparnika – rivala, Anglo-amerikanci i Rusi. Prvi kao predstanici zapadno-evropskog i americkog imperijalizma a, drugi kao predstavnici istocno-evropskog eksperimentalizma, sto je primetio i Alexis de Tocqueville u svom kapitalnom delu “De la democratie en Amerique”, gde stoji: “Sada postoje na zemlji dva velika naroda, koji posavsi s raznih tacaka, kao da idu jednoj istoj meti: to su Rusi i Anglo-amerikanci… Njihova je polazna tacka razlicita, njihovi su putevi razliciti; ali pri svemu tome, svaki od njih izgleda da je pozvan nekom tajnom namerom providjenja, da jednoga dana zavlada nad polovinom sveta….” – “… Il y a aujourd’hui sur la terre deux grands peuples qui, partis de points différents, semblent s’avancer vers le même but : ce sont les Russes et les Anglo-Américains. Tous deux ont grandi dans l’obscurité ; et tandis que les regards des hommes étaient occupés ailleurs, ils se sont placés tout à coup au premier rang des nations, et le monde a appris presque en même temps leur naissance et leur grandeur. Tous les autres peuples paraissent avoir atteint à peu près les limites qu’a tracées la nature, et n’avoir plus qu’à conserver ; mais eux sont en croissance : tous les autres sont arrêtés ou n’avancent qu’avec mille efforts ; eux seuls marchent d’un pas aisé et rapide dans une carrière dont l’œil ne saurait encore apercevoir la borne. L’Américain lutte contre les obstacles que lui oppose la nature ; le Russe est aux prises avec les hommes. L’un combat le désert et la barbarie, l’autre la civilisation revêtue de toutes ses armes : aussi les conquêtes de l’Américain se font-elles avec le soc du laboureur, celles du Russe avec l’épée du soldat. Pour atteindre son but, le premier s’en repose sur l’intérêt personnel, et laisse agir, sans les diriger, la force et la raison des individus. Le second concentre en quelque sorte dans un homme toute la puissance de la société. L’un a pour principal moyen d’action la liberté ; l’autre, la servitude. Leur point de départ est différent, leurs voies sont diverses ; néanmoins, chacun d’eux semble appelé par un dessein secret de la Providence à tenir un jour dans ses mains les destinées de la moitié du monde… (Vidi: Alexis de Toqueville, De la democratie en Amerique, Vol. II, Paris, 1866, str. 430-431); Isto: Alexis de Tocqueville, Democracy in America, New York, 1838).
  Ima stvari koje usprkos svim naporima logicnog zakljucivanja nemozemo da shvatimo, posebno pojedine probleme koji su iskrsli na nivou spostvene nacije i to neshvatanje nas u toliko teze muci, zato na ovom mestu upucujemo svakog zainteresovanog pojedinca na izvesne izvore:
  1. Title: „IN 1952. THE ILLUMINATI PLANNES TO STATION AMERICAN TROOPS IN THE BALKANS
  AND YUGOSLAVIJA (SERBIA, MACEDONIA, BOSNIA-HERZEGOVINA)! Studija je objavljena
  u toku 1999 godine na sajtu: http://www.cattingedge.org/news/n. 1273. cfm.
  2. Title: „NATO CONTINUES INCH ITS WAY TOWARD THE 1952 GOAL OF ESTABLISHING AMERICAN
  TROOPS IN THE BALKAN AND YUGOSLAVIA.“ Studija je objavljena u toku 1999
  godine na sajtu: http://www.cuttingedge.org/news/ n 1273. cfm.
  3. Title: „DAMAGE REPORTS FROM SERBIA SUPPORT CONTENTION THAT MILOSEVIC WAS PART OF
  THE 1952 PLAN TO PLACE AMERICAN TROOPS IN YUGOSLAVIA, THE BALKANS, ROMANIA,
  GREECE, AND BULGARIA. Studija je objavljena 1999 godine na sajtu: www.
  cuttingedge. org/news/1305. cfm.
  4. Title: „NATO LAUNCHES FIRST – EVER ATTACK ON A SOVEREIGN NATION SERBIA.“ Studija je objavljena 1999 godine na sajtu:
  http://www.cuttingedge.org/news/1269…..
  5. Title: „ILLUMINATI ACHIEVES ITS 1952 GOAL OF PUTTING AMERICAN GROUND TROOPS INTO
  YUGOSLAVIA TRHOUGH THIS WAR IN KOSOVO.“ Studija je objavljena 1999 godine
  na sajtu:www.cuttingedge.org/news…. cfm.
  6. Title: „NATO SUCCEDS IN DEFEATING – DESTROING – THE FIRST SOVEREIGN NATION IN ITS
  50 – YEAR HISTORY!“ Studija je objavljena 1999 godine na
  sajtu: http://www.cuttingedge.org/news/1290…..
  7. Title: „CONFUSED AS TO THE BLATANT CONTRADICTORY STATMENT MADE BY PRESIDENT CLINTON AND ALL HIS MILITARY AND CIVILIAN ADVISORS ABOUT THE WAR IN KOSOVO?“ Studija je objavljena 1999 godine na sajtu: www.
  cuttingedge.org/news/1288.sfm.
  8. Title: „AMERICAN TROOPS ACTING AS POLICE IN SERBIA, EXACTLY AS THE 1952 ILLUMINATI PLAN CALLED FOR!“ Studija je objavljena 1999 godine na sajtu:
  www. cuttingedge.org/news/1289.cfm.
  9. Title: „CUTTING EDGE HAS LEARNED THE REAL REASON AMERICAN BOMBERS DELIBERATELY BOMBED THE CHINESE EMBASSY IN BELGRADE, SERBIA!“ Studija je objavljena 1999 godine na sajtu: http://www.cuttingedge.org/news/1283. cfm.
  10. William F. Jasper, GLOBAL TYRANY… STEP BY STEP, THE UNITED NATION AND THE EMERGING NEW WORLD ORDER. Appleton, Wisc. 1993.
  11. E.C. Knuth, THE EMPIRE OF „THE CITY“, THE JEKYLL/HIDE NATURE OF THE
  BRITISH GOVERNMENT. Palmadale, Calif. 1983.
  12. Cincinnatus: WAR! WAR! WAR! Metairie, La. 1984.
  13. Antony C. Sutton, AMERICA’S SECRET ESTABLISHMENT – AN INTRODUCTION TO THE ORDER OF SCULL & BONES. Billings, Montana, 1986.
  14. Antony C. Sutton, WALL STREET AND THE BOLSHEVIK REVOLUTION, New Rochelle, New York, 1981.
  15. Antony C. Sutton, WALL STREET AND FDR, New Rachelle, New York, 1975.
  16. Antony C. Sutton, TRILATERALS OVER AMERICA, Publisher: CPA Books, 1995.
  17. Antony C. Sutton, WALL STREET AND THE RISE OF HITLER (1976, 1999) (Online version).
  18. Gerry Spence, FROM FREEDOM TO SLAVERY – AN URGENT WAKE-UP FOR
  ALL AMERICANS ABOUT THE GROWING ATTACK ON OUR FREEDOM. New York, 1993.
  19. Gary H. Kah, EN ROUTE TO GLOBAL OCCUPATION. A HIGH RANKING GOVERNMENT LIAISON EXPOSES THE SECRET AGENDA FOR WORLD UNIFICATION. Lafayette, Lo. 1992.
  20. George Tahtaras, AMERICAN MILITARY EMPIRE. New York, 1971.
  21. Michel Sturdiza, BETRAYAL BY RULERS. Boston – Los Angeles, 1976.
  22. Caroll Quigley, THE ANGLO-AMERICAN ESTABLISHMENT. New York, 1981.
  23. Caroll Quigley, TRAGEDY AND HOPE, A HISTORY OF THE WORLD IN OUR TIME. New York – London, 1966.
  24.Russ Bellant, OLD NAZIS, THE NEW RIGHT, AND THE REPUBLICAN PARTY. DOMESTIC FASCIST NETWORKS AND THEIR EFFECT ON U.S. COLD WAR POLITICS. Boston, Ma. 1991.
  25. General Sir John Hackett, THE THIRD WORLD WAR, A FUTURE HISTORY. London, 1978.
  26. Dr. John Coleman, CONSPIRATORS’ HIERARCHY: THE STORY OF THE COMMITTE OF 300. Bozeman, Mt. 1992.
  27. Robert Eringer, THE GLOBAL MANIPULATORS. THE BILDERBERG GROUP… THE TRILATERAL COMMISSION… COVERT POWER GROUP OF THE WEST. Bristol, England, 1980.
  28. Holly Sklar, TRILATERALISM, THE TRILATERAL COMMISSION AND ELITE PLANING FOR WORLD MANAGEMENT. Montreal, 1980.
  29. Wiliam P. Hoar, ARCHITECTS OF CONSPIRACY – AN INTRIGUING HISTORY. Boston – Los Angelos, 1984.
  30. Archibald E. Roberts, THE MOST SECRET SCIENCE, THE MOST SECRET
  KNOWLEDGE, A SCIENCE WHICH OUTDATES HISTORY, IS THE SCIENCE OF CONTROL OVER PEOPLE, GOUVERNMENT AND CIVILIZATIONS. THE FOUNDATION OF THIS ULTIMATE DISCIPLINE IS THE CONTROL OF WELTH. Fort Collins, Co. 1984.
  31. Archibald E. Roberts, EMERGING STRUGGLE FOR STATE SOVEREIGNTY. Fort
  Colins, Co. 1979.
  32. P. J. Keith, ENGLISH MASONIC ISOLATION, A MYTH EXPLODED. London , England, 1937.
  33. Dr. James K. Warner, YOUR RIGHTS IN A POLICE STATE. Metairie, La. 1980.
  34. – FREEMASONRY. THE SUBVERSIVE ACTIVITES OF FREEMASONRY. Metairie, La. 1979.
  35. I.F.L., THE GROWING MENACE OF FREEMASONRY IN BRITAN. London, England, 1936.
  36. Keth Spenser, THE CULT OF THE ALL-SEEING EYE. New York, 1964.
  37. J. D. Buck, THE GENIUS OF FREE-MASONRY AND THE TWENTIETH CENTURY CRUSADE. Chicago, Ill. 1907.
  38. Jiran Dewey Buck, MODERN WORLD MOVEMENTS. Chicago, Ill. 1913.
  39. Micheal Howard, THE OCCULT CONSPIRACY, SECRET SOCIETIES –
  THEIR INFLUENCE AND POWER IN WORLD HISTORY. Rochester, Vermont, 1989.
  40. George Creel, THE GERMAN -BOLSHEVICK CONSPIRACY. WAR
  INFORMATION SERIES No. 20, OCTOBER 1918. Hawthorne, Calif. 1975.
  41. Pierre Virion, L’EUROPE: APRES SA DENIERE CHANCE, SON DESTIN. Paris, France,1984.
  42. Pierre Virion, LE NOUVEL ORDRE DU MONDE. Paris, France, 1974.
  43. Pierre Virion, BIENTOT UN GOUVERNEMENT MONDIAL – UNE SUPER ET CONTRE EGLISE? Paris, France, 1967 ( Napomena : Za one koji ne veruju da su jos u XIX veku carobnjaci medjunarodne masonerije, rimski katolicki templari i kabalisti, kao i njihovi mocni clanovi “Veliki izabranici” i veliki finansijeri definitivno resili da zbrisu srpski narod sa geografske karte Evrope, neka se potrude da potraze Virionovu knjigu “Uskoro jedna svetska vlada – jedna super, nad ili protiv-crkva” i lako ce se u to uveriti. Knjiga se moze poruciti na adresi: ROMANICA, Buchhandlung GMB 8025 –
  Zurich, Switzerland ). 44. Pierre Virion, A WORLD GOVERNMENT – HOW LONG WILL IT TAKE? U.S.A. 1967.
  45. Pierre Virion, LE COPLOT, LES FORCES OCCULTES. Paris, France, 2004.
  46. Webster G. Tarpley, BRZEZINSKKI SEIZING CONTROL OVER US POLICY IN
  SLOW-MOTION COUP. Rence.com (USA), Washington, D.C. February 26, 2008.
  47. Paul Craig Roberts, WILL AMERICAN EMPIRE END BEFORE IT ENDS THE WORLD? Vdare.com (USA), February 24, 2008.
  48. George F. Kennan, THE BALKAN CRISIS: 1913 AND 1993, „The New York Rewiew of Books“, Volume 40, Number 13, New York, July 15, 1993 ( Napomena: Kenon je bio izmedju ostalih, pored Winston-a Churchill- la i Ruzveltovog emisara Malteskog viteza, William-a Donovan-a, glavni mentor Josipa Broza Tita posle Drugog sv. rata i jedan od glavnih rezisera “Brozove” 1948. godine, kao i tz. „Hladnog rata“. Ostao je do smrti neprijatelj Srbije i srpskog naroda. Poznat je po tome sto se zalagao u trijalistickom zapano-evropskom i americkom establismentu “DA SE OGRANICI SUVERENITET ZA SRBIJU JER SU SRBI PRIMER KRSENJA JEDNOG TEMELJNOG UVETA ZA PRIMANJE U CLANSTVO UJEDINJENIH NARODA…”).
  49. Francis Yeates-Brown, EUROPEAN JUNGLE, Publisher: Hesperides press, 2006.
  50. Sidney Rogerson, PROPAGANDA IN THE NEXT WAR, London, 1938.
  51. H,C.Peterson, PROPAGANDA FOR WAR, Publisher: U. of Oklahoma press, 1939.
  52 Boris Brasol, THE WORLD AT THE CROSS ROADS, Hawthorne, Calif. 1970.
  53 Olivia Marie O’Grady, The Beast of the apocalypse, Benicia, California, 1959.
  54. John Cooney, The American pope – The life and times of Francis Cardinal Spellman, New York, 1984.
  55. Anhony Cave Brown, The last hero – Wild Bill Donovan, London, 1982.
  56. Vicomte Leon De Poncins, Frremasonry and the Vatican – The struggle for recognition, 1968.
  57. Jonathan Eyal, THE WAR IN YUGOSLAVIA: SOME PRELIMINARY LESSONS. RUSI Journal, Aprl 1995, London, England (Napomena: Sto je najvaznije Eyal govori i o tz. “Planu Z-4”, koji je kobajagi nudio Krajiskim Srbima izvestan stepen autonomije. Na 29 strani , Eyal kaze: “… ‘Plan nudi Srbima sve sto mogu dobiti u realnom svetu. Oni nikad nece imati njihovu drzavu u Hrvatskoj i nikad nece biti Velike Srbije’. Bile su to reci starijeg americkog poslanika koji je posetio Balkan u pocetku 1995. godine i koji je pripremio najnoviji mirovni plan …” – “… ‘THE PLAN OFFERS THE SERBS EVERYTHING THEY COULD POSSIBLY ACHIEVE IN THE REAL WORLD. THEY WILL NEVER HAVE THERE OWN STATE IN CROATIA AND THERE WILL NEVER BE A GREATER SERBIA’. THOSE WERE THE WORDS OF A SENIOR AMERICAN OFFICIAL VISITING THE BALKANS IN EARLY 1995, AND CLUTCHING THE LATEST SET OF ‘PEACE PLANS’…“
  58. Nesta Webster, Secret societies and subversive movements, London, 1924.
  59. Robert Wilton, The last day of the Romanovs, from 15th march, 1917. Hawthorne, California, 1969.
  60. Denis Fahey, The rulers of Russia, Hawthorne, California, 1975.
  Posle svega cemu komentari o tragicnim zbivanjima na podrucju nese napacene Otadzbine i o svemu sto se danas dogadja na zemaljskoj kugli?! I ovaj primer nedvosmisleno pokazuje da smo zrtve udruzenog zlocinackog poduhvata zapadno –evropskih i americkih imperijalista – trijalista, koje olicavaju idolatrijsko drustvo carobnjaka medjunarodne masonerije, rimskih katolickih templara, kabalista, tz. “Velikih izabranika” , njihovih svemocnih clanova tz. „Trilateralne komisije“, velikih korporacija i velikih finansijera…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *