Стање Mилана Бека битно побољшано

Здравствено стање рањеног бизнисмена Mилана Бека данас jе у битном побољшању у односу на претходни дан, саопштио jе Kлинички центар Србиjе. Додаjе се да се наставља са интензивном терапиjом.
Беко jе пре два дана око 17 сати испред своjе куће на Дедињу погођен у стомак и груди, а према речима надележних у полициjи, у нападу на њега наjвероватниjе су учествовала два извршиоца.

Потрага за нападачима на  Бека

Потрага за двојицом мушкараца са црногорским нагласком, осумњичених да су пуцали у бизнисмена. Полиција проверава базне станице и анализира чак 12.000 позива

Двојица црнокосих мушкараца, висине око 175 центиметара, који говоре црногорским нагласком – опис је осумњичених за покушај убиства Милана Бека! Они су, према сазнањима „Новости“, за припрему напада користили бели „голф“ из којег су данима извиђали терен у непосредној близини куће познатог српског бизнисмена.

Како незванично сазнајемо, овај аутомобил је пре напада виђан у београдском насељу Сењак, где у Улици Андре Николића живи Беко. Нема сумње да су нападачи покушавали да проникну у бизнисменове навике и да су пажљиво ковали паклени план.

Београдска полиција даноноћно ради не би ли ушла у траг нападачима, па су тако већ започели анализу свих базних станица мобилне телефоније у близини места злочина. Наши добро обавештени извори кажу нам да ће оперативци „прочешљати“ 12.000 телефонских разговора у том рејону за последњих месец дана.

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је на конференцији за новинаре да је полиција пронашла четири чауре и једно зрно на месту где је погођен Беко, што је веома важно за истрагу:

– Полиција интензивно ради у неколико праваца на откривању мотива за покушај убиства и већ имамо одређене трагове. Према досадашњим информацијама, они који су пуцали нису били професионалци. Узети су снимци са видео-камера са објеката у близини, а једном од нападача спала је и капуљача са главе. На Бека је пуцано са раздаљине од око метар. Од четири испаљена хица, два су га погодила.

Према речима министра полиције, професионалци обично имају одређене уређаје да чаура падне у кесу и да не буде пронађена. Саопштено је и да нападачи нису имали заштиту за лице, већ само капуљаче.

Стефановић је навео и да полиција у погледу мотива напада ради у неколико праваца, истакваши да је задовољан брзином којом се реаговало у истрази.

Беко је тешко рањен у петак око 17.20, у тренутку када га је возач довезао испред куће. Док је излазио из „мерцедеса“, пришла му је маскирана особа и запуцала. Погођен је у стомак и пао је крај аутомобила. Возач српског бизнисмена кренуо је у рикверц и тиме изненадио нападача, па се овај, после испаљених хитаца, дао у бег.

Злочинац је, према првим информацијама, жртву чекао у оближњем жбуњу, а добро је знао у колико сати се враћа кући. После пуцања, потрчао је ка возилу, највероватније белом „голфу“, где га је већ чекао саучесник.

За то време, Беков возач је рањеника увукао у аутомобил, на сувозачко место, и појурио ка Ургентном центру. Телефоном је током вожње обавестио полицију и Хитну помоћ о нападу. У Ургентном центру већ су чекале спремне екипе за реанимацију и хитну интервенцију.

Рањени Беко пребачен је одмах у операциону салу. Током интервенције утврђено је да су му меци распорили танко и дебело црево, али и да је имао среће јер му ниједан витални орган није повређен.

РАСПУСТИО ТЕЛОХРАНИТЕЉЕ

БЕКО је имао лично обезбеђење до пре извесног времена, али га је укинуо. Како преносе наши саговорници, познати бизнисмен проценио је да га нико не угрожава и да нема потребе да са њим иду и телохранитељи.

Новости, Танјуг, Бета

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *