Шешељ после 11 година у Београду: Хаг хтео да ме се отараси

Лидер радикала Воjислав Шешељ стигао jе данас у Београд пошто га jе Хашки суд привремено пустио на слободу због лечења, а своjим присталицама поручио jе по доласку у седиште странке да га jе Хашки трибунал “на бруталан начин избацио из тамнице”.

“Нити сам тражио, нити су постављали услове, већ су желели да ме се што пре отарасе”, рекао jе Шешељ, чиjи су говор његове присталице често прекидале уз скандирање “победа, победа”.

Шесеља су на београдском аеродрому “Никола Tесла”, где jе слетео у 13.08, дочекали породица и велики броj присталица, а по слетању се упутио у седиште странке у Земуну.

Присталице коjе су се окупиле на аеродрому носиле су српске заставе, страначка обележjа и заставе са ликом Шешеља, а свог лидера дочекале уз трубаче, четничке песме и увреде на рачун премиjера Aлександра Вучића.

На перону за међународне доласке била jе огромна гужва, а лидера радикала су осим породице дочекали и страначки функционери Немања Шаровић, Зоран Kрасић, Наташа Jовановић…

На аеродрому ниjе било инцидената, а окупљање су обезбеђивали полициjа и редари СРС.

Шешељ jе присталицама коjе су носиле страначке заставе и заставе са његовим ликом са прозора седишта странке рекао да га jе Хашски трибунал привремено пустио и да ће то привремено траjати све док радикали не оборе са власти Tомислава Николића и Aлександра Вучића, коjе jе назвао “отпадницима и српским издаjницима” коjи су “продали своjу част и карактер и постали слуге западних сила”.

Oн jе присталицама обећао да ће растурити Хашки трибунал, рекао да jе вши да jе борба траjала нешто дуже него што jе очекивао.

Tаj суд jе “рањена глобалистичка звер” коjа уништава животе истакнутих српских политичара и генерала, рекао jе Шешељ и поручио да се у трибуналу суди оном наjвредниjем у српском народу и то само зато што су Срби изричу им драконске казне и шаљу на робиjу.

У Хашком трибуналу суди се и доносе пресуде против великог броjа Срба, “цашних генерала, а садашњи режим из Београда као и онаj претходни ћутке то све посматраjу скрштених руку”, навео jе и додао да када су “издаjнички напредњаци” дошли на власт у Србиjи слали су саветнике и министре у Хашки трибунал да замажу очи, али нису постављали питање нелегалности тог суда нити су ангажовали стручну jавност да проуче све пресуде тог суда и тиме покажу, како jе навео, “каква jе накарада Хашки трибунал”.

Oбраћање Шешеља његове су присталице пропратиле погрдним речима на рачун премиjера Aлександру Вучићу, а лидер радикала jе говор завршио речима “Живела велика Србиjа”, уз скандирање присталица: “победа”, и “Воjо, воjводо”.

Шешељ jе наjавио да ће сутра бити одржана редовна седница СРС у подне, а да ће се у суботу видети на великом митингу те странке на Tргу републике.

Судско веће Хашког трибунала донело jе 6. новембра одлуку да Воjислав Шешељ буде привремено пуштен на слободу, а Влада Србиjе претходно jе трибуналу доставила условне гаранциjе за његово пуштање.

Воjислав Шешељ jе у Хашком трибуналу, у притворскоj jединици трибунала боравио дуже од 11 и по година.

Лидер српских радикала оптужен jе за броjне ратне злочине, а оптужница против њега подигнута jе 14. фебруара 2003., а у притвор Mеђународног суда jе пребачен 24. фебруара исте године.
Суђење jе почело четири године касниjе, 7. новембра 2007., али пресуда jош ниjе донета.

2 коментара

  1. Bice zanimljivo.
    Srpski nacionalisti protiv kvislinske vlasti,gangstera i stranih agenata.
    Normalni gradjani ce biti publika i na kraju ce sve racune platiti.

  2. Srbija je ukupirana na vlasti su marionte koje je namestila eu i ameri. U Srbiji je zabranjeno biti jedino Srbin razno razni NVO brinu o svima osim Srbima. Njih optužuju i šalju u Hag, rade protiv Srbije žive u toj istoj Srbiji i još su za to dobro plaćeni od zapada. Srbi nisu dočekali Voju kako zaslužuje ali su sačekali Ramu uz crveni tepih i najviše vojne i državničke počasti. Srbi nisu dočekali Voju ali su Hrvati dočekali Gotovinu, Markača i Čermaka kao Heroje to je narod, to je sloga zato i imaju državu. Šiftari podržavaju svoje zločince kao heroje i složno su nam oteli Kosovo. I treba tako ovako glupog i idiotskog naroda nema na daleko, kukavice i slabići uvek protiv svojih a uvlakači drugima. Gde je to čuveno srpsko junaštvo ja samo vidim kukavičluk, i podaništvo, sluganstvo i lakomost za materijalnim. Boga i pravoslavlja se većina odrekla zato nas jede bela kuga i neće nas biti ali neće biti ni štete po čovečanstvo, kukavice i onako nit ko voli nit ko treba.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *