Шешељ поново у Србији

Драгомир Антонић 

Ако је „култура некажњивости“ у Србији, где је онда центар „културе кажњивости“?  У Бечу, Вашингтону, Бриселу, Ватикану или Хагу?

роф. др Војислав Шешељ је у тренутку док пишем текст, среда преподне, на аеродрому у Амстердаму. У главни град државе Србије требало би, ако све буде у реду, да стигне око 13 часова. Радујем се његовом повратку, али ме нагриза неки црв сумње. Да ли ће стварно доћи? Зашто сам сумњичав? Искрено, евроунијатским и хашким лоповима удруженим у заједничком злочиначком подухвату против Срба и Србије не верујем ништа. „Латини су старе варалице“ – записано је давно у народним песмама, пословицама, изрекама. То што је речено речено је са јаким разлогом и стога се урезало у народно памћење. Да се не заборави. Да опомиње. Да нас чува. Наше је само да се сетимо наслеђа које су нам преци оставили. Није згорег ни у књиге завирити. Много истине је у њима записано.

ИСКУШЕЊА Кад би се старе поруке слушале а књиге читале, не би нас провокатори, ма колико им звучне биле титуле, успевали изазивати и варати. САНУ је 1990. одржала научни скуп под насловом „Срби и Албанци у 20. веку“. Десет еминентних научника је на њему учествовало. Андреј Митровић је у уводном делу навео да се суочавамо са четири искушења. Друго искушење дословце гласи: „Од почетка 70-их силно се умножила литература створена од албанских стручњака са Косова и из Албаније у којој је стално понављан упрошћен стереотип о вечито злом и ружном Србину.“
Ђока Слијепчевић у књизи „Српско-арбанашки односи кроз векове“ пише: „Арбанасе – хришћане подстицало је против православних Срба римокатоличко свештенство, које је било под јаким утицајем и аустроугарске и италијанске пропаганде и плаћено од ње. Ова је пропаганда била нарочито јака у санџацима: Новопазарском, Приштинском и Пећком.“ Беч и Ватикан у тандему. Почетком двадесетог века.
У књизи је показано како су аустроугарски агенти плаћали Арбанасе да се буне против руских конзула у Призрену и Косовској Митровици. Кад је руски конзул Георгије Степанович Шчербин дошао у град, „осута је на њега мржња Арбанаса, Турака и аустроугарских агената“. Та мржња се касније претворила у Прави рат и сталне нападе на Митровицу, све док 28. марта 1903. године Арбанас Ибрахим Гњиланац није извршио атентат на конзула и усмртио га.
Тако је било пре 111 година. Да ли се данас понашање Албанаца према Србима и уопште православном живљу променило? Није и неће се променити, јер иза њих стоје исте силе као и пре сто година. Није Рама сам смислио и рекао шта је рекао, нити је његов брат осмислио летелицу изнад глава Срба и председника државе Србије. Све су урадили у Београду где су позвани у госте. Њихови ментори, Давежпорт, Кирби и остали из кунта-квинте, нису рекли, бар јавно, ни реч осуде, већ су лелемудали о историјском тренутку, посвећености евроунијаћењу и хвалили владу што спроводи реформе. Кад те онај који ти чини зло хвали, онда се домаћин човек у најмању руку забрине. Док они хвале, Амнести интернешенел, наводно организација за заштиту људских права, коју финансирају ови што нашу владу хвале, шаље допис тој истој влади који гласи: „Влада Србије мора појачати мере за сузбијање културе некажњивости за злочине по међународном праву – ратне злочине, злочине против човечности и геноцид који су током ратова 90-их починили српска полиција, војска и паравојне јединице.“ Први пут чујем да постоји „култура некажњивости“, из чега се може извући закључак да постоји и „култура кажњивости“. Ако је „култура некажњивости“ у Србији, где је онда центар „културе кажњивости“? У Бечу, Вашингтону, Бриселу, Ватикану или Хагу?

НОВЕ УЦЕНЕ НА ЕУ ПУТУ Шта се крије иза ових речи и какве се све претње надвијају над Србе и Србију, објаснила је руски историчар Ана Филимоновна. Написала је шта претње значе и да се пред Србију из дана у дан постављају нове уцене на њеном путу у евроунијатску мафијашку организацију, где иначе неће бити примљена. Добронамеран текст био је повод да се на њу окоме љубитељи зелених новчаница и да разним гнусобама покушају да заташкају истину коју је она јавности открила. Пре 111 година руског конзула Шчербина су убили. Ану Филимоновну су, засад, само јавно напали. Претње су постале манир евроунијатских демократа и њихових домаћих улизица.
Марија Бамије, Енглескиња и тужилац у Еулексу, према писању штампе, изјавила је да су Јарослава Новотна, главни тужилац Еулекса, и њен заменик Џон Рател вршили на њу велики притисак да се злочин који су извршили Албанци заташка. Судија, Италијан Франческо Флори, примио је 300.000 евра. Колико су Рател и Јарослава примили, наводно ће се открити, јер је евроунијатска комисија поставила независног истражитеља. Можда бих у истрагу „независног“ и могао да поверујем, кад председник евроунијата, Јункер, који је главни, не би сад био сумњичен да је помогао светским фирмама у новчаним малверзацијама. Сума се броји у неким силним билионима. За те цифре никад нисам чуо, али знам народну пословицу „да врана врани очи не вади“. Ако су сви у неки лоповлук умешани, биће као у дечјој разбрајалици: „Џив-џив- џив, нико није крив!“
Но, Богу хвала, то није наш проблем. Навео сам чињенице да бисмо ми схватили да они који нам стално соле памет нису ни свеци ни безгрешни. Само су безобразни, зато што мисле да су јачи.
Не заборавимо Радована Караџића, Ратка Младића. Помолимо се и за све часне српске генерале који чаме у затвору јер су бранили отаџбину. Нека им Господ да здравља и снаге. Вратиће се они.

4 коментара

 1. Е, па г. Антонићу, стигао је Шешељ после 12 година робијања.
  Дочекан, од кога!?

  >>> “Ако је „култура некажњивости“ у Србији, где је онда центар „културе кажњивости“? У Бечу, Вашингтону, Бриселу, Ватикану или Хагу?”>> Samo onaj ko je bio ili je sada na čelu male države, malobrojnog naroda, zna kakva je muka kad takav sedneš nasuprot onoga ko s visoke, najviše pozicije predstavlja, uzmimo, Nemačku, Englesku, SAD, Francusku, a ti hoćeš da imaš nekakvu samostalnost, suverenitet… On tebi može sve, ti njemu ne možeš ništa. Može da ti zatvori granicu, tržište, uvede vize, sankcije, izoluje i tebe i ceo narod, može da te bombarduje, na kraju krajeva.>> Rama je uradio ono što mu je rečeno da uradi. On u Beograd nije došao po želji Vlade Srbije, Vučić je danima diplomatskim kanalima pokušavao da odloži tu posetu na neodređeno vreme ali… Vučić je onaj lik iz prve rečenice teksta koji čitate. Znao je, u to ne treba sumnjati, da će Rama uraditi nešto neprijatno, uvredljivo, ali… ništa se tu nije moglo. Iz Evrope je stigla „molba“ da se Rama ugosti. Ozbiljna molba s vrlo ozbiljne adrese. Nije izgovoreno, ali „obrazloženje“ nužnosti posete premijera Albanije svi znamo: Nećete da uvedete sankcije Rusiji, ugostili ste Putina u Beogradu, e pa sada ćete dobiti i naše goste.

  Šešelj je još jednostavnija priča. Sam je za ova dva dana nekoliko puta ponovio da je na privremenoj slobodi sve dok ne sruši Nikolića i Vučića. Srušiti ih neće, on nikada nijednu vladu nije srušio i nije pušten zbog toga. Isti oni koji ga nisu pustili ni na sahranu majke, bez ikakvih uslovljavanja strpali su ga u avion za Beograd. S vrlo jasnim ciljem: uzdrmati Vladu Srbije, oslabiti Vučića, izazvati raskol između njega i Nikolića i politički život Srbije pretvoriti u cirkus i vašarište. Za tu rabotu od Šešelja nema boljeg majstora.

  Можда некад треба одбити неку “молбу” ради мира у нашој кући, можда некад траба урадити и нешто као Виктор Орбан за Маџарску, можда некад треба отрпети, можда…

  Није крив Шешељ што су га пустили, могли су то да ураде пре шест месеци( да ли би онда био сметња?), Шешељ је задржан на аеродрому, док је у Београду и Прешеву па преко нашег Космета побегао сиктајући мали “Далај Рама”…(на државни празник)

  Шешељ можда никада није срушио владу(?) ,правио је циркус и вашар, али у томе је учествовало целокупно руководство тадашње СРС,… али и Вук Драшковић, онај Бабић из Книна, Плавшићка,Чанак,па цео ДОС, и други…све је то био један циркус, који нас је коштао дебелооо…
  Свака Опозиција треба конструктивно да критикује режим, и сваки политичар ће прво себи политички наудити ако критикује без основе, ако лаже, ако је фолирант и кловн, то је ваљда јасно.

  Народ је уморан од свих политичара, тешко се живи, само обећања и личне зађевице.

  *слична је тема , па се извињавам г. Антонићу за овај мој додатак везан за ширу тему.

 2. Samo onaj ko je bio ili je sada na čelu male države, malobrojnog naroda, zna kakva je muka kad takav sedneš nasuprot onoga ko s visoke, najviše pozicije predstavlja, uzmimo, Nemačku, Englesku, SAD, Francusku, a ti hoćeš da imaš nekakvu samostalnost, suverenitet………..

  …ДодатаК:
  У вези са горњим делом није изашао мој кооментар, па ћу кратко рећи:

  Председник на челу једне мале државе је био и Слободан Милошевић, кога су тада скоро сви жестоко критиковали и кад је крив и кад није,…и шта дочекасмо после 2000 .до дана данашњег!?

  Постадосмо сиротиња у безнађу, курди на Балкану, безвољна па и разболело друштво, трулеж и жабокречина свуда…нажалост, над нама се извршава економски и национални геноцид-етноцид.

 3. Ako narod ima casne vodje I ljude na kormilu drzave, onda moze svakome ko radi protiv naroda da kaze u najboljem maniru NNNEE, dfa ostane pristojan I na nivou.

  Sta mogu oni koji su kupljeni I potkupljkeni>>??? Uskoro kao Juda da bacaju proklete srebrenjake.

  Polu zivog coveka su vratili da se dokazu kao humanisti, a sto su mu pre radili–ne pije vodu….

 4. Dozvoljena je americka,evropska,ukrajinska,hrvatska,bosnjacka,siptarska…RADIKALNA politika,jedino je Srbima zabranjeno da pisnu.
  Svi se sire i imaju pravo da se sire,samo Srbi nemaju to pravo.
  A Srbi jedino traze da svako bude SVOJ NA SVOME,a drugi se sire,NA MOME,NA NASEM…
  SVE RADIKALNE POLITIKE SU NE U PARLAMENTIMA,VEC U VLADAMA…OSIM U SRBA,GDE JE RADIKALNA POLITIKA ISPOD CENZUSA…
  Vesna Pusic,cerka ustackog sluzbenika,odlikovanog od Pavelica,Eugena Pusica,danas Srbiji drzi pridike o povratku Seselja…
  SVE TO ZAHVALJUJUCI ONIMA KOJI SU DO JUCE PEVALI O VELIKOJ SRBIJI,SEBE RADI A NE SRBIJE RADI,A DANAS PRIHVATAJU I UZU SRBIJU I PREDBERLINSKU SRBIJU…ILI BILO KAKVU SRBIJU,OPET SEBE RADI A NE SRBIJE RADI.
  ZBOG NJIH NAS PONIZAVAJU,ZBOG RATNIH HUSKACA,smeju se njima u brk a nas razaraju…
  Zato razvijaju zastavu tzv.PRIRODNE Albanije,pred njihovim ocima,u sred Beograda…pred nasim EVROPSKIM VOJVODAMA I CELIM LAZNIM EVROPSKIM VOJVODSTVOM…
  A zamislite da siptari zatraze NEPRIRODNU ALBANIJU…pa Pastor bi poceo da uci albanski…i Pajtic,naravno.
  Osecam se bedno,jer nemam mogucnost da tudjim radikalima zarijem noz u srce…a svima je dozvoljeno da se samo SRPSKI RADIKALIZAM IMA UBITI.
  A borimo se za goli zivot…
  Vode nas u predberlinsku Srbiju i to nam prestavljaju kao uspeh.
  BRAVO SRPSKI ANTIRADIKALI!!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *