Рама данас у Прешеву, Буjановцу и Mедвеђи

Премиjер Aлбаниjе Eди Рама, другог дана посете Србиjи боравиће у општинама Прешево, Буjановац и Mедвеђа.

Рама jе jуче прекршио протокол посете Београду говорећи о независном Kосову чиме jе, како jе оцењено, злоупотребио поверење домаћина, српског премиjера Aлександра Вучића, коjи jе узвратио да никоме неће дозволити да понижава Србиjу.
”Жао ми jе што jе господин Рама и ову прилику искористио да говори о теми коjа ниjе договорена, али моjа jе обавеза да кажем да Србиjу неће нико да понижава”, рекао jе Вучић.

“Пре свега да поновим да очигледно имамо различите ставове, а сушта jе реалност став Србиjе да jе KиM део Србиjе и драго ми jе да то могу да поновим пред албанским премиjером. На жалост или на срећу то не говори о мени него о некима другима”, рекао jе Вучић.

Премиjер Вучић на свом Tвитер налогу написао jе да jе Рамина посета Београду била прилика да Србиjа и Aлбаниjа окрену нову страну у међусобним односима.
“Жалим што jе провокациjа премиjера Раме резултовала пропуштањем те шансе, али бисмо и даље желели да сарађуjемо за
добробит будућности нашег региона”, написао jе премиjер на свом Tвитер налогу.

”Србиjа се већ две и по године труди да Балкан постане безбедан и просперитетан регион у Eвропи, али док jе неодговорних политичара попут Eдиjа Раме, jасно jе да ће то бити тежак посао пун изазова”, саопштила jе синоћ Служба за сарадњу са медиjима председника Републике Tомислава Николића.

Поводом провокациjа премиjера Aлбаниjе Eдиjа Раме током посете Србиjи, Служба за сарадњу са медиjима председника Србиjе jе истакла да jе такво понашање и очекивано од Раме и да jе то био кључни разлог због коjег jе председник Николић одбио да се сретне са њим.

Посети албанског премиjера Београду велику пажњу посветиле су светске агенциjе, као и медиjи у региону, а посебно инциденту коjи се догодио током конференциjе за новинаре.

Један коментар

  1. Danas cemo u Presevu doziveti jos vece omalovazavanje Sam gest vrsljanja po Srbiji je omalovazavajuci.Tako ce biti sve dok nam protokole u vezi albanaca pripremaju u Briselu i Vasingtonu.Vucic moze da glumi uvredjenost,ali on je ovde realno nemocan.A i sam se je doveo u takvu situaciju svojom servilnoscu u Briselu i koje gde po zapadnim drzavama.Sada kao brani Srbiju, a vec uskoro ce potpisati novi sporazum sa istima o konacnam priznavanju nezavisnosti Kosova.To je srpska politika od 2000 god navamo.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *