Рама данас у посети Србији

Председник Владе Србије Александар Вучић примиће данас у Београду председника Владе Албаније Едија Раму.

Како је саопштила владина Канцеларија за сарадњу с медијима, програмом посете предвиђен је састанак тет-а-тет двојице премијера, затим потписивање споразума, мада није прецизирано којих, као и доцније давање изјава за медије.

Вучић и Рама сложили су се 19. октобра у телефонском разговору да званична посета албанског премијера Србији чија је посета, првобитно предвиђена за 22. октобар, буде одложена за 10. новембар.

До одлагања је дошло због инцидента на утакмици фудбалских репрезентација Србије и Албаније, 15. септембра у Београду.

У заједничком саопштењу двојице премијера било је наведено да су се сагласили да су инциденти на стадиону током утакмице по својој суштини били веома несрећни.

“И даље постоје јасна неслагања око тога како је до инцидента дошло, али не смемо и нећемо пропустити могућност да се састанемо и да радимо на одржавању регионалне стабилности”, нагласили су саговорници.

Време је да окренемо нову страницу у политичким и економским односима измеду Србије и Албаније, закључила су двојица премијера.

Инцидент због кога је одложена Рамина посета изазван је појавом беспилотне летелице на стадиону, о коју је био окачен транспарент са мапом “велике Албаније”.

Након тога, део публике је провалио на терен и дошло је до прекида утакмице.

УЕФА је касније тај меч службено регистровала резултатом 3:0 за Србију, али је домаћину истовремено одузела те бодове због упада навијача натерен.

Један коментар

  1. `незрело воће`, по `рецепту` – Евро-атлантиде ?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *