Протестна вожња због Рамине изјаве

Испред моста у Северној Косовској Митровици грађани су протестовали због изјаве албанског премијера у Београду о независности Косова.

Срби су се у Северној Митровици окупили како би пружили подршку ставу Владе да је Косово део Србије, јавио је извештач РТС-а.

Протестном вожњом био је направљен круг у главним улицама Северне Косовске Митровице, а колона се упутила у Звечан.

Грађани су носили заставе Републике Србије, а државним заставама су били окићени и аутомобили који круже Косовском Митровицом.

Инцидената није било, а на главном ибарском мосту могли су се видети припадници косовске полиције и Кфора.

Један од окупљених грађана код моста на Ибру Сергер Запорожац рекао је новинарима да су се грађани спонтано окупили да би и тако упутили подршку званичној политици коју Београд води према Косову и Метохији.

Протестно окупљање одржано је и у Грачаници.

Албански премијер Еди Рама је на прес-конференцији у Београду рекао да је “Косово независна држава” и да је то реалност која се не може мењати. Нисам очекивао да ће албански премијер говорити о Косову и нећу дозволити овакву провокацију, рекао је на то премијер Александар Вучић.

Председник Општине Северна Митровица Горан Ракић сматра да се треба суздржавати од изјава попут те Едија Раме. “Никакве овакве запаљиве изјаве не доносе помирење, не доприносе миру на терену. Сматрам да се треба суздржавати од оваквих изјава и најоштрије осуђујем изјаву господина Раме”, рекао је Ракић.

Одборник у Скупштини општине Северна Митровица Зоран Мојсиловић рекао је да данашње окупљање грађана представља подршку Вучићу који је због “стварања што боље позиције Србије прихватио састанак са албанским премијером. Мојсиловић је и осудио данашњу изјаву Едија Раме.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *