Паре за НВО иду у Фонд за лечење ретких болести деце

Министар за рад Србије Александар Вулин изјавио је да је одлучио да два милиона евра намењених конкурсу за невладине организације из буџета буду уплаћени Фонду за лечење ретких болести деце.

„Паре су отишле на боље место, биће више могућности да неком ‘шврћану’ дамо шансу за бољи живот. Сигуран сам да ће родитељи деце бити захвални Влади Србије”, рекао је Вулин на конференцији за новинаре у Београду.

Вулин је изразио наду да ће то подржати и Министарство финансија.

„Ова прича је за мене завршена, али не и за Државну ревизорску институцију. Она ће рећи да ли је било злоупотреба у давању НВО и на конкурсу. Сваки папир мора да се прегледа”, рекао је Вулин.

Истакао је да је одлуком о пребацивању новца за лечење деце поступио као човек, а не као министар.

Вулин је навео да не би требало бринути за кориснике социјална давања, јер 93,66 одсто буџета Министарства рада чине социјална давања, а буџет је огроман и једино социјална давања нису смањена.

Упитан о могућој реакцији ЕУ, Вулин је одговорио да је он још увек министар у Србији и да је реч о новцу из буџета Србије, а не ЕУ.

Вулин је рекао и да би адвокати у штрајку требало да се обрате Агенцији за мирно решавање спорова.

„Агенција је решила пет штрајкова, прекинута је блокада међународног железничког саобраћаја, прекинут је штрајк у Прокупљу и прекида се штрајк у Ђердапу”, рекао је Вулин.

Вулин: Трагамо за шестогодишњим дечаком,браћа у бекству

Малолетна браћа за коју се сумња да су напала писца Рашу Попова нису у социјалним установама, а један је био на кратко, изјавио је данас министар за рад и социјална питања Србије Александар Вулин.

„Од њих седморо, двојица су у поправном дому, једна сестра је удата, има 15 година и има дете, за једним дечаком који има шест година трагамо, не зна се шта је с њим. Не знамо где се налазе два дечака о којима сви говоре. У бекству су, били су кратко у једној установи”, рекао је Вулин на конференцији за новинаре у Влади Србије.

Додао је да је старији дечак био на медицинским прегледима, јер се сумњало да има туберкулозу и вашке.

„Док је био на медицинском одељењу, успео је да побегне, трагамо и даље за њима”, рекао је Вулин.

Претпоставља се да су Попова напали И. Н. (10) и Ј. Н. (11), а како су медији јавили, ти ромски дечаци имају више од 300 пријава због разбојништава и крађа и наводно су недавно насрнули на још једног старијег Београђанина.

Вулин: Хрвати, не тражите од нас оно што ни сами не радите

Министар за рад Александар Вулин позвао је данас Хрватску да не тражи од Србије оно што сама није спремна да уради.

„Ми не сматрамо да је хрватска влада усташка зато што у Хрватској има много људи који себе сматрају усташама и носе усташке симболе, а хрватска влада се не ограђује од њих. Не сматрамо да је Хрватски сабор усташка бојна јер никада није направио резолуцију о певачу Марку Перковићу Томпсону и разбијању ћириличних табли”, рекао је Вулин на конференцији за новинаре.

Вулин је, поводом захтева Хрватске да се Србија огради од изјава председника Српске радикалне странке Војислава Шешеља, истакао да се не може тражити од људи да ништа друго не раде него да се ограђују од сваког фашисте.

„Од председника Владе Србије Александра Вучића тражите људско разумевање, али вам не пада на памет да покажете то исто људско разумевање за говор мржње који Вучић сваки дан трпи од председника Шешеља”, рекао је Вулин на конференцији за новинаре.

Вулин је упитао зашто се Србија тера да поклања претерану пажњу Шешељу а онда и да се стално ограђује „од некога и нечега”.

„Председник Владе Хрватске Зоран Милановић мораће да тражи добру дозу разумевања од хрватских грађана јер пропушта прилику да се у Београду види са свим премијерима региона и једним од најважнијих премијера на планети Земљи, кинеским премијером”, рекао је Вулин.

Вулин је навео да је Вучић за шест месеци мандата видео очи у очи, билатерално, више светских лидера него Милановић за цео мандат, па би било логично да искористи прилику коју му пружа Србија.

Милановић је недавно рекао је да му „људски” смета изјава Вучића да Хрватска није у стању да заштити десет ћирилицних табли у Вуковару.

Вулин је навео да је био у праву када је рекао да се Шешељ користи као средство притиска на Срибју и средство враћања Србије у назад.

„Види се да нисам погрешио и да нису у питању никакве теорије завере”, рекао је Вулин.


3 коментара

 1. Ако је у Србији икад учињено нешто што је достојно људског
  поштовања онда је ова одлука у самом врху тог поштовања.
  Зато вам се дубоко клањам и благодарим уиме све болесне деце.
  Било је тужно и срамотно гледати и слушати вапаје родитеља за помоћ
  блесној деци.Србија сада може стајати поносно не обарајући поглед.
  НВО је у већини финанснцирана српским новцем, радила у корист српске
  штете. Зато вам велико хвала.—-милан

 2. Одлична одлука,свака част за министра!, ово је конкретна одлука која је права, да се деци да потребан новац!

  А што се тиче кроата, Шешеља злоупотребавају други, данас Шешељ, јуче дронови и шиптари, па вечита кроатска фукарска мувања.

  Преиспитивати све фирме које мувају а које су из Кроације и Словеније,Црње Горе, и осталих који вршљају са својим службама у Србији.Укинути диловање кроатских цигара у Србији и укинути монопол Тодорића под хитно.

  ЕКОНОМИЈА је под један, да се плаћају плате веће од МИНИМАЛЦА, да се покрене домаћа привреда!

  Овакве одлуке које усу у корист народа, сиротиње,одлуке које у запошљавају, које терају да се плаћају нормалне дажбине за раднике у радном односу итд.

 3. Sve je to lepo,ali sta je sa prethodnim konkursom,kada su donete odluke da se ove pare,PARETINE,dodele gomili fantomskih NVO,tek osnovanih,cak i onima koji su osnovani POSLE KONKURSA???
  Ovde je jos uvek u pitanju SISTEMATSKA PLJACKA,A KADA SE NESTO KAO OTKRIJE,ONI SU KAO POSTENI…
  Bolje receno,SISTEMSKA PLJACKA,jer SISTEM znaci nesto plansko,organizovano,sveobuhvatno,celovito…SAMO SU PENZIONERE SISTEMSKI RESILI,ali lopove rade od slucaja do slucaj,za lopove,ni zute ni crvene ni druge,NEMAJU SISTEMSKO RESENJE!?
  Imacu u ovu vlast poverenje (znaci 100%,jer poverenje od 83% ne postoji)…kada,VRATI 51 MILIJARDU EVIDENTIRANIH IZNETIH DOLARA I POHAPSI LOPOVE I KADA ZADRZE KOSOVO,VOJVODINU,REPUBLIKU SRPSKU,i pritisnu Crnu Goru,Sloveniju,Makedoniju,Hrvatsku i Federaciju BIH,na pitanjima elementarnih prava Srba koji tamo zive.
  Za sada,moje kriticko misljenje o novoj i najnovijoj vlasti je slaba ocena,OCENA JEDAN,jer nista bitno za drzavu i narod nisu resili,NAPRAVILI SU MEDIJSKI MRAK,nema polemike,nema nista,narodu “otimaju identitet”,igraju se sa nam zmurke…dozvolili su da se na nas svako iskali,dali su sever Kosova,koje ni nacisti u svojim kartama nisu pripisivali albansko-italijanskim okupatorima,pogledajte mape sloma Kraljevine…
  GOSPODO,ZAO MI JE,OCENA JEDAN!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *