Хрватска ће пут Србије у ЕУ условити новим оптужницама

Министар правосуђа Хрватске Орсат Миљенић изјавио је да ће Хрватска напредовање Србије у преговорима с Европском унијом условити новим оптужницама и суђењима за ратне злочине.

“То нам је дужност и ниједна хрватска влада не може од тога одступити. Србија се мора држати одређених критеријума који су били постављени и нама. И рећи некоме да Овчара завршава на чину капетана бивше ЈНА је потпуно неприхватљиво”, рекао је Миљенић у интервјуу за Хрватски радио, пренела је агенција Хина.

Према његовим речима, кажњавање одговорних за ратне злочине мора ићи до највишег врха.

“Србији мора да буде јасно да их то чека и што пре почну за њих је боље. То је једноставно тако и ми одступити нећемо”, поручио је хрватски министар.

Поводом пуштања лидера Српске радикалне странке Војислава Шешеља на привремену слободу, Миљенић је рекао да је “грозно што Хашки трибунал није могао то суђење да доведе до краја”.


4 коментара

  1. sta covek da ocekuje od ovih hrvatskih zveri.ne znaju sta ce od besa kao i ovi albanci. udruzila se bagra. uzivao sam gledajuci vezbu srbske i ruske vojske. neka Dragi Bog pozivi tenase i ruske vojnike. takodje smatram da je preterano ovo naglasavanje neke vaznosti brata rame druga naseg, to ga je poslala amerika i nemacka inace tip je po mome misljenju jedan marginalac, a i zemlja mu je vrlo veliki igrac u ovim svetskim desavanjima. da li ste damei gospodo primetili potpuno otsustvo komentara grcke povodom ovih desavanja i pretnji oko velike albanije. hvala.

  2. Nismo ni sumnjali uopšte samo tako komšije.

  3. USTASKA SAHOVNICA,pocinje belim poljem u gornjem levom uglu…kao ova na slici,u centru Zagreba.
    A to sto mi,kao ludi,hocemo u Uniju sa onima koji su nas klali,pokrstavali,proterivali,bombardovali,kao okupatori ili kao “saveznici”,SVEJEDNO…to je prica za psihijatrijsku kliniku.
    IMA LI TOGA BOGA DA NAM VRATI DRZAVNO I NACIONALNO DOSTOJANSTVO?

  4. Ми Срби који памтимо НДХа Усташку власт и све страхоте које су чинили Срима. Ништа боље ије било са партизанским гералом Туђманом. Наше није дасе удварамо онима који су нас убијали и бомбардовали, и још горе протерали из наших Крајина. Где је наше место па тоје једино удружени са братсим народо РУСКИМ је је Русија моћна држава која је у стању данас заштити. На нама је ред
    да тражимо пуну сарадњу са Русијом.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *