Фер-плеј за здравију Србију

  СПОРТОМ ПРОТИВ НАСИЉА 

Спој спорта и науке кроз акцију „Спортом против насиља“, у организацији НИС-а, Тениског савеза Србије, Министарства просвете, науке и технолошког развоја и Министарства омладине и спорта, учинио је да основци из Сурдулице и Владичиног Хана кроз презентацију мини-тениса уоче да је фер игра основ здравог односа према животу.
Кроз промоцију „белог спорта“ школарци Oсновне школе „Вук Караџић“ из Сурдулице и Основне школе „Свети Сава“ из Владичиног Хана научили су и шта је то култура ненасиља.
Од почетка октобра, у акцији је учествовало више од 5 000 ђака из 11 градова у Србији, а планом је предвиђено да она траје до краја школске године. Програм Светске тениске федерације (International Tennis Federation, ITF) – MINI TENNIS, намењен је деци школског узраста, а за циљ, поред школе тениса, има популаризацију спортских вредности, културе ненасиља, фер-плеја у спорту као изузетно важног елемента у здравом развоју деце. Деци су, поред тениске обуке, уручени поклони које је обезбедио НИС, вишегодишњи генерални спонзор ТСС-а, у оквиру свог програма „Енергија спорта“ и стратегије друштвено одговорног пословања. На овај начин НИС се активно укључио, као партнер Тениског савеза, у промоцију здравог живота и анимирање младих талената.
 Акција „Спортом против насиља“ одржана је широм Србије у преко 300 основних школа током школске 2014/15. године. Уз коришћење мини-терена, мањих рекета и лакших лоптица, деца су имала могућност да се упознају са вештином играња тениса уз опрему која је прилагођена њиховом узрасту. Акција „Спортом против насиља“ овог лета одржана је у Београду, Новом Бечеју, а са новом школском годином наставила се у Новом Пазару, Пријепољу, Врњачкој Бањи и Краљеву, Јагодини, Крагујевцу, Ужицу, Бујановцу, Владичином Хану и Сурдулици, а следе: Хртковци (3. 12. 2014.) Нова Пазова (11. 12. 2014.) Зајечар (17. 12. 2014).

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *