Дачић: Хрвати помињу Шешеља, а не могу да сачувају 10 ћириличних табли

Потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић рекао је данас да је лидер радикала Восјилав Шешељ “топ тема” у Хрватској из тамошњих унутрашњеполитичких разлога и предизборне кампање

Потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић рекао је данас да је лидер радикала Восјилав Шешељ “топ тема” у Хрватској из тамошњих унутрашњеполитичких разлога и предизборне кампање, те да тој земљи недостаје храброст за решавање питања из прошлости.

Реч је о класичној замени теза и покушају Хрватске да Србију увуче у нешто што са нама нема никакве везе, рекао је вицепремијер и додао да је понашање хрватске власти, која тражи да се Влада Србије огради од изјава лидера радикала, класично лицемерје и замена теза.

“Кад Хрватска буде могла да без великих снага полиције сачува 10 ћириличних табли онда може да држи лекције Србији”, навео је Дачић напоменувши да све што говори, говори добронамерно јер Србија хоће да гледа напред.

Хрватска, додао је, треба да има много више храбрости за решавање питања из прошлости – тражењу несталих особа, али и остваривању права Срба који су тамо некада живели. Ту је, казао је, и питање граничне линије.

Зато, истакао је Дачић, унутрашњеолитички разлози морају да устукну пред интересима државе.

Србија је, додао је, управо то учинила када је доносила низ тешких одлука, али је истовремено остварила значајне кораке – спровела је унутрашње реформе, Београд води дијалог са Приштином, потписан је Бриселски споразум….

Дачић је подсетио да су поједини хашки оптуженици, Албанци, муслимани и Хрвати у својим земљама дочекивани као нациоанлни хероји који су потом у својим наступима слали различите поруке.

“Србија Шешеља није дочекала као националног хероја и ми нисмо ни на који начин учествовали у процесу његовог пуштања. Све то је само једна замена теза и покушај да се Србија увуче у нешто што са нама нема везе”, рекао је Дачић и поновио да Шешељ не представља никакву снагу на политичкој сцени Србије, те да Србија нема одговорност за оно што ће Шешељ говорити.

http://www.novosti.rs

Један коментар

  1. Da možda nisu trebali i o tim tablama kroati da pišu izveštaje Savetu UN? Problem sa “Zagorovim pratiocem”, Čuturicom, je što bi on bukvalno bio zadovoljan da su apostrofiranih “deset tabli” ostale čitave. Koga još briga za genocid nad srbima.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *