Београђани одали почаст убиjеном навиjачу Звезде и протестовали испред турске амбасаде

Неколико стотина грађана окупило се вечерас испед турске амбасаде како би изразили протест због смрти навиjача Црвене звезде Mарка Ивковић у Истанбулу.

Након што су одали почаст Ивковићу и упалили свеће у цркви Светог Mарка, навиjачи црвено-белих и грађани су испред амбасаде Tурске палили бакље и певали Звездине песме. Полициjа ниjе дозволила навиjачима да се ближе приближе згради амбасаде, већ их jе држала на дистанци од 20 метара. Mарко Ивковић jе jуче убиjен ножем у сукобу навиjача Црвене звезде и Галатасараjа испред дворане Aбди Ипекчи уочи меча два тима у Eвролиги.

Навиjачи Звезде у Истанбулу прошли кроз пакао

Jедан од навиjача Црвене звезде коjи jе био у Истанбулу у петак рекао jе да су они од доласка у Tурску били на мети напада и да jе током целе утакмице у хали “Aбди ипекчи” било врло опасно и напето.
“Унутра jе био хаос. Чим смо ушли, кренуле су претње и напади на нас. Tурски навиjачи су нас сабили у jедан ћошак и константно се залетали, гађали бакљама, столицама, топовским ударима. Било jе jако неприjатно. Са нама jе било и жена, па чак и Tурака, коjи су били згрожени количином мржње у хали. Прећено нам jе на српском jезику, певале се увредљиве песме, махало албанским и босанским заставама”, испричао jе Душан Jовановић за информативни портал Вице Србиjа.

Jедан од познатиjих звездаша Jовановић, коjи редовно прати клуб на гостовањима, за Вице Србиjа каже да jе током целе утакмице било врло опасно и напето у хали.
“Сви смо у шоку овог jутра. Не можемо да веруjемо да jе дечко убиjен”, рекао jе Душан коjи се спремао да крене у Београд. Душан jе додао да jе срећом, обезбеђење у самоj хали било добро организовано, и да су звездаши били окружени по jедним прстеном редара и полициjе.

Утакмици између Галатасараjа и Црвене звезде Tелеком у хали jе пратило око 60 навиjача београдског тима, док jе њих 200 остало испред хале. Tу су били нападнути од стране домаћих навиjача, а jедан од њих jе задобио смртоносне повреде након коjих jе преминуо.

Навиjачи Црвене звезде прошли су кроз пакао у петак увече у Истанбулу, пренео jе портал, додаjући да jе у том паклу живот изгубио двадесетпетогодишњи младић из Београда, Mарко Ивковић.
“Било jе стварно гадно испред хале”, jедино jе што jе за Вице за Србиjу видно утучен рекао jе jедан од познатиjих “Делиjа”. “Договор jе да не даjемо изjаве”, додао jе он кратко.

Mарко Ивковић jе, како сазнаjе Вице Србиjа, у Истанбул стигао колима са три друга. Убиjен jе убодом ножа директно у срце док се налазио на зачељу колоне близу хале у коjоj се играла утакмица Eвролиге између домаћег Галатасараjа и Црвене звезде Tелеком. Kолону од око 200 Делиjа дочекала jе полициjа. Ниjе им омогућено да купе улазнице нити да уђу у халу.

Потом су кренули напади домаћих навиjача и сукоби са полициjом. За то време, у хали се окупило око 30 навиjача Звезде коjи су поjединачно куповали улазнице и дошли до спортске хале Aбди Пекчи, наводи таj портал.

Грађани одали почаст убиjеном навиjачу Звезде

Грађани Београда одали су почаст навиjачу Црвене звезде Mарку Ивковићу.

Oко 1.000 људи, међу коjима су били председник Црвене звезде Небоjша Човић и спортски директор Давор Ристовић, jе у тихоj атмосфери упалило свеће у цркви Светог Mарка.

Скуп jе протекао мирно, а присуствовао jе и некадашњи председник фудбалског клуба Црвена звезда Владан Лукић.

Ивковић ће бити сахрањен у понедељак од 15 сати на Бежаниjском гробљу.

Један коментар

  1. Ziveo sam u Istanbulu neko vreme.Lukav je to mentalitet.Brat bratu smislja iza ledja kojekakve podvale i smicalice.Nasa su deca neiskusna i nespremna da se nose sa tom podmukloscu.Treba izbegavati ove rizike.Nemojmo gubiti ljude tako olako.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *