Beko operisan, stanje stabilno

Milan Beko operisan je večeras u Urgentnom centru u Beogradu i njegovo stanje je stabilno, saznaje Tanjug. Načelnik beogradske policije Veselin Milić izjavio je večeras da su najverovatnije dva izvršioca učestvovala u napadu na biznismena Milana Beka. 

Milić je za Tanjug rekao da je policija odmah preduzela sve mere i aktivnosti, da je Beka njegov vozač prevezao u Urgentni centar i da se najverovatnije radi o dve prostrelne rane.

On je ponovio da su u napadu najverovatnije učestvovale dve osobe, izvršilac i pomagač, a da ne može da iznosi više podataka u cilju istrage.
“U pitanju je teško delo ubistvo u pokušaju za koje je nadležno Više tužilaštvo, a policija je preduzela sve mere i radnje da se otkriju izvršilac i pomagači”, rekao je on.

Kako je naveo, policija je blokirala sve glavne saobraćajnice na teritoriji Beograda, angažovane su sve operativne ekipe i radi sve da se što pre otkriju napadači i rasvetli slučaj.
“Kontrolišu se sva sumnjiva lica koja odgovaraju opisu izvršilaca krivičnog dela”, rekao je on.

Milić je naveo za RTS da policija nije imala informacije da je bilo pretnji po bezbednost Milana Beka niti indikacija da tako nešto može da se dogodi.

Uviđaj ispred kuće Milana Beka na Senjaku je još u toku, rekao je Milić.

Ispred Urgentnog centra okupila se grupa njegovih prijatelja i saradnika, među kojima su Miodrag Kostić, Toplica Spasojević, Čedomir Jovanović, Milorad Vučelić i advokat Zdenko Tomanović.

U ulici Andre Nikoliha okupljen je veliki broj novinarskih ekipa.

Ispred ulaza u Urgentni centar nalazi se i policija, što je rutinska procedura kad su u pitanju slučajevi ranjavanja vatrenim oružjem.

Kako je najavljeno, očekuje se da će novinari više informacija iz Urgentnog centra dobiti oko 20.15 sati.

Na kružnom toku na Topčiderskoj zvezdi policija zaustavlja automobile i evidentira vozače.