Беко не води своју истрагу

Адвокат Зденко Томановић, заступник бизнисмена Милана Бека који је рањен 14. новембра у Београду, рекао је да Беко не води своју истрагу о покушају убиства, као и да ће дати формалну изјаву чим се за то стекну здравствени и правни услови.

Правни заступник бизнисмена Милана Бека каже да Беко не води своју истрагу о починиоцима и евентуалним наручиоцима поводом покушаја убиства, преносиБета.

“То чине надлежни инспектори МУП-а којима је Беко већ три пута износио своја сазнања о
догађају”, наводи Томановић.

Према његовим речима, Беко је полицајцима дао изјаву дан након операције, а затим и трећег и деветог дана након што је оперисан.

Беко је после операције и опоравка у болници пуштен на кућно лечење.

Томановић најављује да ће Милан Беко дати и формалну изјаву у присуству изабраног адвоката чим се за то стекну услови.

“У овом тренутку његово здравствено стање и обустава рада адвоката онемогућавају формализовање његових сазнања. То у сваком случају није правна ни чињенична препрека ефикасном раду државних органа имајући у виду јавна саопштења о напредовању полицијске истраге”, каже адвокат Томановић.

Томановић додаје да је Беко уверен да је његово поверење у рад и ефикасност државних органа оправдано.

Министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић истакао је више пута да полиција има сазнања да Бека испред његове куће нису покушали да убију професионалци, али да нису познати мотиви напада.

Поједини медији су објавили да је у склопу истраге о нападу на Бека саслушан и бизнисмен Станко Суботић који је имао заједничке послове са нападнутим.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *