Армије Русије и Србије одржале заједничку антитерористичку обуку

Припадници руских десантних јединица и српских специјалних јединица су први пут одржали заједничку обуку за тактичку антиитерористичку војну вежбу „СРЕМ-2014“ на полигону Никинци у Србији, саопштила је прес-служба министарства одбране РФ.

Војници су на обуци одрадили заједничка дејства за време операције заузимања и уништавања базе условних терориста и ослобађања таоца. Тренинг је одржан у склопу тактичку антиитерористичке војне вежбе „СРЕМ-2014“.

„У току заједничког тренинга десантне јединице су обавиле задатке копненог и ваздушног извиђања уз употребу беспилотних летелица „Гранат-1“ и делталета, напредовању у задати рејон, распоређивању борбених налога, блокирању и уништавању база условних терориста“, стоји у саопштењу министарства одбране.

Такође, је саопштено да је српска војска одрадила искрцавање у рејон операције, где је организована сарадња јединица на аутомобилима војне полиције М-86 и јуришних хеликоптера са руским десантницима. За време маневара су коришћени минобацачи калибра 60 мм, мобилни противтенковски ракетни системи 9К 111 „Фагот“, оклопна возила БМД-2, стрељачко оружје уз ватрену подршку јуришних борбених хеликоптера СА 342 „Газела“ ратне авијације Србије.

Осим тога, саопштено је да ће заједничке вежбе бити настављене. У недељу ће на полигон Никинци падобраном бити спуштена руска војна опрема.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *