У близини Доњецка пронађено 400 тела

У мртвачницама у Доњецку налази је 400 неидентификованих тела, пронађених у масовних гробницама у близини овог града, саопштио је летонски заштитник људских права Ејнарс Граудиниш.

Он је рекао да је у саставу групе од осам стручњака ЕУ и пратњи представника ДНР и ЛНР, посетио два места на којима се налазе масовне гробнице. По његовим речима убијени су лежали испод танког слоја земље, очигледно је да су тела набрзину бачена у јаму . Жене из околних насеља рекле су Ејнарсу да су њихове куће опљачали војници, а да су више пута биле жртве насиља. Устаници су 23. септембра открили код Доњецка неколико гробница, у којима се по речима мештана налазе цивили, које су убили украјински војници.

У гробницама недалеко од украјинског града Доњецка пронађено је више од 400 тела, то је ужасна чињеница, изјавио је руски министар спољних послова Сергеј Лавров на конференцији за новинаре у Москви.

„Рачунамо да Запад и међународне организације неће прећутати ове чињенице и да ће западни медији објективно извештавати о том догађају.

Савет Федерације предложиће МСП РФ да покрене иницијативу за спровођење међународне истраге догађаја у Украјини, рекао је на седници СФ члан комитета за међунродне послове Игор Морозов.

„Неопходна је непристрасност, објективна међународна истрага догађаја на југоистоку Украјине, између осталог, откривених масовних гробница, изјавио је Морозов и позвао да се у ову акцију укључи ОЕБС, високи комесаријат УН за људска права, Савет Европе и друге организације
http://serbian.ruvr.ru/news/2014_10_01/Savet-federacije-predlazhe-medunarodnu-istragu-dogadaja-na-jugoistoku-Ukrajine-1083/

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *