Самарџић формира нову странку

Бивши функционер Демократске странке Србиjе Слободан Самарџић изjавио jе данас да ће са другим члановима коjи су иступили из ДС С-а формирати нову странку коjа ће се звати Државотворни покрет.

“Oваj назив, по нашем мишљењу, наjбоље изражава политичку суштину дугогодишњег деловања ДС С-а, њен патриотски карактер, државотворну политику у опозициjи и на власти, политичку доследност и непоткупљивост”, рекао jе Самарџић у изjави Танјугу.

Oн каже да “посебно у данашње време ово име обавезуjе на практичну критику сваког колаборационизма са садашњим властима Србиjе”.

“Сарадња са њима значи убиjање праве опозициjе у Србиjи и поништење сваке могућности за насушном променом њене унутрашње и спољне политике”, истиче Самарџић.

Самарџић jе напустио ДС С дан након што jе то учинио оснивач и дугогодишњи лидер те партиjе Воjислав Kоштуница.

Oн jе подсетио да jе “последњих дана ДС С напустио велики броj чланова, оснивача, страначких угледника и активиста”.

“Сви они су изразили велику жељу да наставе своjу доскорашњу политичку делатност на програмским темељима странке коjа, на жалост, напушта своjу досадашњу политичку самосвоjност”, обjашњава Самарџић.

Kако даље наводи, да би се изашло у сусрет “овим оправданим захтевима, формирана jе инициjативна група за оснивање нове странке”.

Oсим њега, нову странку ће чинити Боjана Aлексић, Mилица Воjић Mарковић, Владимир Гвозденовић, Донка Бановић и Петар Петковић.

“Знаjући да jе државотворство данас у Србиjи онолико ретка колико и неопходна политика, инициjативна група, у име оних коjи су напустили ДС С, позива све људе коjима jе слобода Србиjе наjпреча политичка мисао да приступе”, навео jе Самарџић.

Oн jе поручио да “градња слободне државе Србиjе и остварење њене политичке неутралности jесте покрет коме припада наjчасниjи jавни задатак”.

Упитан да ли би Покрету могао да приступи бивши лидер ДС С-а, Самарџић jе одговорио да не може у овом тренутку о томе да говори, али jе рекао да ће “у догледно време” бити сазвана и конференциjа за новинаре где ће бити речи о свим детаљима.

2 коментара

  1. Како радили у ДССу тако је странка и прошла на изборима. Тома Николић и Вучић су на време ускочили када се Радикалима и ДССу приближавао политички крах. Немају нови оснивачи где да скупе ново чланство. Србији треба СТРАНКА која ће чврвезати мали брод који се зове СРБИЈА са РУСИЈОМ. На СНСу је вучење дали ће извући
    АСА или џокера.

  2. Ovo je dobra vest za sve nas koji znamo da stranku osniviaju ljudi koji su svoju zemlju i Kosovo i Metohiju uvek stavljali na prvo mesto bez ikakvih licnih interesa.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *