Sajam: Izložbe posvećene jeziku, Kini i Velikom ratu

Tokom beogradskog Sajma knjiga, koji će biti otvoren do nedelje 2. novembra, posetioci će u halama 1-a i 2 moći da pogledaju više izložbi posvećenih Kini – koja je počasni gost Sajma – srpskom jeziku i Prvom svetskom ratu budući da je ova godina u znaku jubileja, 100 godina od početka Velikog rata.

U ambijentu hale 1-a posetioci će moći da pogledaju izložbe: “Remek-dela savremene kineske ilustracije i karikature” i “150 godina od rođenja Branislava Nušića”.

Na nivou dva hale 2 biće postavljene izložbe: “Srpsko pismo i jezik kroz istoriju”, izložba Doma kulture “Vuk Karadžić” Loznica, “Srpska književnost i Veliki rat”, izložba Biblioteke grada Beograda, “Pola veka “Disovog proleća”, izložba biblioteke “Vladislav Petković Dis” iz Čačka.

Na istom prostoru biće izložene i najlepše knjige iz Slovačke 2013. koje donosi Međunarodna kuća za dečju umetnost “Bibiana”, Bratislava, plakati – ilustracije teksta – radovi studenata fakulteta primenjenih umetnosti, “Sto i jedna rečenica u opremi knjige – Alberta Kapra” takođe radovi studenata fakulteta primenjenih umetnosti.

U hali 2 biće otvorena i Kuća ćirilice i Dani ćirilice Bavanište, navode organizatori.

Sajam knjiga najveća kulturna manifestacija u regionu otvoren je sinoć pod sloganom “Vreme je za knjigu”.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *