Путин узео слободан дан да прослави 62. рођендан у Сибиру

 Руски председник Владимир Путин, коjи данас пуни 62. године, узеће слободан дан и рођендан прославити у сибирскоj таjги, саопштио jе портпарол кремља Дмитри Песков.

Песков jе рекао да ће Путин данас бити 300-400 километара далеко од наjближег насеља, а локациjа jе изабрана, између осталог, и зато што руски председник у среду треба да посети Сибирски федерални Дисктрикт, преноси Tас с.

Портпарол Kремља, међутим, ниjе открио детаље о томе где ће Путин бити смештен, нити имена оних коjи ће бити у његовом друштву.
“Биће то само његов слободан дан”, рекао jе Песков, избегавши одговор на питања о могућности да се председник одмори уз лов или либолов. Ниjе чак хтео да каже ни то да ли ће он бити са руским предсдедником.

Песков jе нагласио да током свих протеклих година, од када jе на челу Русиjе, Путин никада ниjе узео слободан дан за своj рођендан.

Oвог пута председник jе одлучио да прослави рођендан на оваj начин, додао jе Песков, наводећи да шеф државе нема мање обавеза него раниjе.

Портпарол Kремља jе поручио да су добродошле честитке председнику Путину и да сви коjи желе, могу то да учине посредством телефона или телеграма.
“Сваке године добиjамо велики броj честитки”, додао jе Песков.

На новинарско питање – какав поклон jе председникова администрациjа спремила шефу државе, Песков jе одговорио да ће му, као и обично, упутити телеграм са топлим речима.

Kад су други поклони у питању, већина њих се налази у председничкоj библиотеци, навео jе он и додао да Путин чува само личне поклоне.

Један коментар

  1. Juče smo supruga i ja čestitali rođendan predsedniku Vladimiru Putinu. Čestitku niste objavili, pitam se zašto?
    Zašto, i ako je napisana u stihovima u kojim se sa velikom ljubavlju
    i s velikim poštovanjem želi sve najbolje slavljeniku.Potpuno ste
    nam nerazumljivi i žao nam je što je tako nešto učinjeno u Pečatu.
    —- Luna i milan

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *