Прешево: Напад на Србе после меча

Група од око 100 хулигана ноћас је, после прекида утакмице Србија-Албанија, кренула у обрачун са неколико преосталих српских породица у Прешеву.

“Према нашим информацијама, група од око 100 хулигана је најпре насрнула на кућу 12-члане српске породице Стојанче Цветковића у Омладинској улици, а потом на кућу породицу Србе Николића у главној улици 15. новембра”, потврдио је портпарол Полицијске управе у Врању Драган Стаменковић.

Портпарол је потврдио да ће се поводом овог напада полиција огласити током дана док се прибаве сви релевантни подаци.

Председник прешевских социјалиста Драгољуб Филиповић јутрос је рекао да је овај етнички мотивисан напад унео страх и узнемирење код српских породица којих је у самом граду свега десетак.

“Према нашим информацијама ови вандали су, уз вику и арсенал псовки, најпре поломили металну капију на кући Стојанче Цветковића, а потом поломили прозор на кући Србе Николића. Дилеме дакле нема, ово је етнички мотивисан напад са циљем да се застраше преостали Срби у Прешеву”, рекао је Филиповић.

У оба ова напада нико од локалних Срба није повређен, а јутрос су обе породице затражиле заштиту од полиције и локалних српски функционера.

Највиши функционери локалне самоуправе у Прешеву данас до 12 часова нису били информисани о скандалу, због чега су одбили да га коментаришу.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *