Николић не иде у Белгиjу због истицања симбола Kосова

Председник Србиjе Tомислав Николић неће сутра учествовати на комеморативном скупу у Белгиjи у част 100. годишњице почетка Првог светског рата, иако jе било планирано, због тога на што ће свечаности бити истакнути симболи самопроглашене Републике Kосово. 

“Иако jе било у плану да председник Републике учествуjе на том скупу и ода пошту воjницима земаља победница у Првом светском рату, председник неће отпутовати у Белгиjу. Разлог jе обавештење коjе jе добиjено од организатора да ће на свечаности бити истакнути симболи самопроглашене Републике Kосово”, саопштила jе Прес служба председника Србиjе.

Kомеморативни скуп одржава се у Њупорту и Ипру. У саопштењу се подсећа да jе Николић присуствовао обележавању стогодишњице Првог светског рата у Лиjежу 4. августа. Tом приликом на церемониjи су истакнута обележjа свих победница у Првом светском рату, а нису била обележjа самопроглашене Републике Kосово.

Штавише, та мањина ниjе имала улогу у Првом светском рату, коjа би jе сврстала у ред победника и изjедначила њен третман са Србиjом. “Истицање обележjа самопроглашене Републике Kосово jе за Србиjу неприхватлљиво, те председник не може да учествуjе у сутрашњоj церемониjи”, наведено jе у саопштењу.

Један коментар

  1. Nikolić i Vučić su dali svoj obol sadašnjem nivo stanja u vezi sa KIM.
    Sve što rade, po nalogu onih koj su ih doveli na vlast, rade da ojača samoproglašena “republik”.
    A odluka da ne ide na prosalvu je pokušaj da prikrije stvarno što rade.
    Narod sve vidi, bit će jednog dana po zaslugama …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *