Ideja o ekonomskoj konferenciji afričkih i arapskih zemalja

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa ambasadorima afričkih i arapskih zemalja o mogućnosti unapređenja ekonomskih odnosa i viznoj liberalizaciji.

U otvorenom i iskrenom razgovoru Vučić i ambasadori potvrdili su tradicionalno prijateljstvo i bliskost Srbije sa afričkim i arapskim zemljama, saopštila je Kancelarija Vlade Srbije za saradnju s medijima.

Vučić je, u kontekstu unapređenja ekonomskih odnosa i korišćenja komparativnih prednosti koje Srbija ima u regionu, izneo ideju o održavanju ekonomske konferencije sa afričkim i arapskim zemljama u Beogradu.

Zvaničnici su razgovarali i o radu mešovitih komiteta za privrednu saradnju, a srpski premijer je obećao da će srpska strana uskoro da imenuje kopredsedavajuće u komitetima u kojima to još nije učinjeno.

Tema susreta bile su i ostale oblasti saradnje, posebno mogućnost međusobne vizne liberalizacije. Na sastanku je dogovoren nastavak bliske saradnje ovih zemalja i podržana inicijativa redovnog održavanja zajedničkih susreta koji su ocenjeni kao vrlo korisni za sve strane, dodaje se u saopštenju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *