Идеjа о економскоj конференциjи афричких и арапских земаља

Председник Владе Србиjе Aлександар Вучић разговарао jе данас са амбасадорима афричких и арапских земаља о могућности унапређења економских односа и визноj либерализациjи.

У отвореном и искреном разговору Вучић и амбасадори потврдили су традиционално приjатељство и блискост Србиjе са афричким и арапским земљама, саопштила jе Kанцелариjа Владе Србиjе за сарадњу с медиjима.

Вучић jе, у контексту унапређења економских односа и коришћења компаративних предности коjе Србиjа има у региону, изнео идеjу о одржавању економске конференциjе са афричким и арапским земљама у Београду.

Званичници су разговарали и о раду мешовитих комитета за привредну сарадњу, а српски премиjер jе обећао да ће српска страна ускоро да именуjе копредседаваjуће у комитетима у коjима то jош ниjе учињено.

Tема сусрета биле су и остале области сарадње, посебно могућност међусобне визне либерализациjе. На састанку jе договорен наставак блиске сарадње ових земаља и подржана инициjатива редовног одржавања заjедничких сусрета коjи су оцењени као врло корисни за све стране, додаjе се у саопштењу.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *