Додик: Нови студентски дом да носи име Радована Kараџића

Председник Републике Српске Mилорад Додик данас jе свечано отворио студентски дом на Палама и предложио да он носи име Радована Kараџића.

Oсврћући се на настанак Универзитета у Источном Сараjеву, он jе рекао да jе то “визинарство првог председника Српске” Kараџића, коjи jе са своjим сарадницима пре више од 20 година иницирао оснивање Универзитета, пренела jе РTРС.
“Oн jе знао да без универзитета нема ни будућости”, рекао jе Додик .

Oбjекат су отворили, поред Додика, премиjерка Жељка Цвиjановић, супруга првог председника РС, коме се суди у Хагу, Љиљана Kараџић и председник Униjе студената Српске Предраг Говедарица.

Новоизграђени студентски дом Универзитета у Источном Сараjеву, капацитета jе 600 кревета и траjно ће решити дугогодишњи проблем смештаjа студената.

Додик jе изразио задовољство што jе студентски дом, упркос скептицима, завршен и напоменуо да jе Влада Српске у оваj краj уложила више од 50 милиона евра.

Цвиjановићева jе наjавила да ће и у будућности бити улагано у студентски стандард, подсетивши да се улази у завршетак проjекта Четвртог павиљона у Бањалуци, што ће омогућити смештаj за jош 280 студената, као и проjекта у фочи, где ће бити око 350 места.

5 коментара

  1. Čestitke i divljenje gospodinu Dodiku.Lepše i vrednije ime nije mogao poneti studentski dom,no što je,ime predsednika Radovana Karađića.Želim,da iz tog doma izlaze divni,obrazovani mladi ljudi,da znaju,pamte i pričaju ko je g.Karađić.Da je zadužio pokolenja,da im ostavlja Republiku Srpsku,da se ponose,čuvaju i vole svoju zemlju.Da se često sete onih,koji su prošli Golgotu,radi njihovog daljeg postojanja.Braćo naša preko Drine,nikad ne zaboravite,nije prva puška pucala s vaše strane,od vaših dedova,stričeva i braće.Tuđini su hteli oterati vas kao što su oterali Srbe iz Hrvatske s njihovih večnih ognjišta.Negujte sećanje na hrabre rodoljube,na generala Mladića,ne dozvolite,da vas obmanjuju lažnom propagandom.Čuvajte Dodika,verujem da se nikad neće prikloniti,sili i nepravdi,nikad prodati niti izdati.Hoću verovati,da mu je RS svetinja.Sreću i uspeh u novom domu,želi vam Srpkinja s ove strane Drine.Poštovanje dobrim ljudima.Luna.

  2. I treba! I sada je već legenda!

  3. Доктор Радован Караџић је заслужио да студентски дом на Палама понесе његово име.Доктор Караџић је велики човјек утамничен на правди бога у злогласном Хагу.Идуће нешто што се отвори требало би да понесе име ђенерала Младића,славног команданта,правог војника,човјека који је био прави избор када је у питању врховна команда војске РС.

  4. Зрела држава, здрава нација правилна одлука доприноси правом путу РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ. Она је огледало целокупном СРПСТВУ.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *