Вулин: Живећемо боље од краjа 2015. године

Mинистар за рад, запошљавање, борачка и социjална питања Aлександар Вулин изjавио jе данас да ће мере штедње прве резултате дати већ краjем 2015. године, а да ће се прави ефекат осетити 2016. године.

Вулин jе гостуjући на РTС-у нагласио да ће од десет мера штедње прва бити смањење плата и пензиjа и додао да су мере урађене тако да их не осете они коjи су наjсиромашниjи.

“Oво jе наjефтиниjе и наjмање што можемо да урадимо. Свако чекање би подизало цену будуће штедње коjа jе неминовна. Да ово нисмо урадили динар би ослабио, камате за задужавање на међународном тржишту би скочиле, земља би клизила ка банкротству…”, рекао jе Вулин.

Oн jе прецизирао да ће се економски опоравак почети да осећа краjем 2015. године, а прави ефекти предузетих мера биће видљиви 2016. године.

Вулин jе прецизирао да ће, уколико се настави са мерама штедње, уколико се издрже политички притисци, доћи до мањег задуживања земље, jефтиниjих кредита, а створени вишак мора да се прелиjе у привреду.

Говорећи о вишку запослених у државноj управи он jе рекао да по европским критетриjумима Србиjа нема много више чиновника од предвиђеног стандарда, али да jе проблем у неефикасности.

“У државноj управи просек оцена jе пет, а немогуће да сви раде за пет. Убудуће ћемо се трудити да оцењивање буде реалниjе, да се види ко ради а ко не ради, тако да ће доћи до природног одлива. Неки наравно одлазе и у пензиjу”, рекао jе Вулин и додао да у том сектору неће бити масовних отпуштања.

Говорећи о поплављеним подручjима Вулин jе рекао да ће сви грађани до зиме бити у обновљеним кућама.

Kоментаришући прелиминарни извештаj Eвропске комисиjе у коме се каже да уколико Парада поноса не буде одржана Србиjа ће наићи на оштре критике, Вулин jе рекао да се Eвропска комисиjа фокусира на мање важне теме.

“Да ли ће се неко прошетати улицом то jе питање безбедносне пропцене, а не питање стратешког напретка Србиjе и сигурно ниjе jедно од наjважниjих питања Србиjе”, рекао jе Вулин.

Oн jе рекао да у извештаjу ниjе наведено да jе Србиjа jедина источноевропска земља коjа jе спровела реформе без спољног притиска – мере штедње, фискалне консолидациjе.

“Aко се говори о спровођењу Бриселског споразума – а ским да га спроводимо са владом коjа не постоjи. Mислим да би то било коректно да jе поменуто”, закључио jе Вулин.

4 коментара

  1. kako vam svima od reda politicarima uspeva da izmislite toliki broj lazi i bajki da se bavite pisanjem bajki bilo ko od vas bio bi multimilijarder, ali sladja je politika, da li ste svesni da vam ovaj narod od 05 oktobra 2000 nista ne veruje, i da mislimo da ste svi tuto kompleto dovedeni od strane zapada da ste izabrani od gomile skarta i dobili blagoslov od zapada, svi izbori su namesteni kao i ovaj poslednji referendum gde video nadzor dobi pravu namenu da otkrije kako stoji zena okrenuta ledjima a druga gura li gura u kutiju ceo ris listica, zaklela se zemlja raju da se sve tajne saznaju, a to da cemo ziveti bolje u 2015 pricajte deci da pavaju nama ste ostavili mrvice, pa ni to pod izgovorom da su prethodni pokrali. pa sto ih ne hapsite nacionalizujete imovinu, nema tajkuna, i dosta vise tajkunizacije, taj mmf bi mogao i to da vam zabrani. ALI BRINE ME JEDNA STVAR GDE NESTADE BAR U JEDNOJ RECENICI ONAJ RADIKAL U VUCICU.

  2. Pa zar i ti sine Brute.Punih 56.godina ja slusam o boljem sutra.Ljudi postoji samo danas.Pa kome vise pricate price.Jedino sto sam od amera prihvatio.Parafraziram.Nemoj mi nista pricati samo uradi.

  3. Poboljšanje životnoga Standrda..gradjana.Srbije u 2015.godini i ekonomski oporavak privrede Srbije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *