СРАМ ВАС БИЛО!

У САД, где је заштитник педера и лезбејки Џо Бајден, потпредседник, у 37 држава истополни бракови изричито су забрањени, а тамо где нису дефинисани законом немогуће их је склопити

Пише Драгомир Антонић

Чешљам косу, коса ми се ломка
Ја сам мени изабрала момка.
У три села да га лепшег нема
Да сам ишла преко белог света,
не би‘ лепшег изабрала цвета.

Стихове је казивала Благојка Стојановић из села Мочиоци код Ивањице. Забележио их је предани сакупљач народних умотворина, професор др Радул Марковић и објавио 1984. у збирци „Моравке“. Тиме су сачувани за потомство.
[restrictedarea]

ЧУВАЈ СЕ, БЛАГОЈКА
На стихове, а не знајући за њих, окомио се самопроглашени моћник Џо Бајден, који самоуверено и без имало срама у уторак 24. јуна 2014. (на Вратолому − по Српском народном календару − тог дана ваља бити посебно опрезан да човек не би врат сломио) изјави „да није важно којој култури припадате, јер циљ САД је да у целом свету наметну ЛГБТ идеологију као саму срж демократије. Не тичу нас се какве су традиционалне оријентације појединих народа и држава“ (види текст Владимира Димитријевића у „Печату“ 336) додајући успут и претњу да земље које то не чине − „платиће цену“ због мањка хуманости.
Чувај се, Благојка! Косу, ваљда, још смеш чешљати, али момка не смеш себи бирати. Нема прошевине. Ни да примиш од момка јабуку. Ни да девер сито пуно жита преко крова пребаци. Коло не смеш заиграти. Свекрви погачу умесити. Није у складу са културом коју хоће Америка свету да наметне. Бајдена се не тичу твоје традиционалне оријентације. Велики Џо напречац – мора да му је неки милион дониран ил‘ се можда заљубио − постаде заштитник педера и лезбејки. Тако моћан, могао би и неку ракету да пошаље у Мочиоце, подно планине Мучањ. Додуше, његова моћ је ограничена само на мале и слабе земље. У САД, где је потпредседник у 37 држава, истополни бракови изричито су забрањени, а тамо где нису дефинисани законом немогуће их је склопити. У држави где је потпредседник више од две трећине се не плаши његових претњи, нити може да их натера да због непослушности „плате цену“. Као и у свему другом, Америка и њени функционери имају четири става: први, за мале и слабе државе; други, за државе које имају нафту и паре (Саудијска Арабија, Емирати); трећи, за јаке стране државе и четврти за међусобне односе унутар своје државе. То је чувена „америчка изузетност“. Парада педера мора да се одржи у Београду, рече мудрац Кирби, који не зна колико је држава имао СССР, али му не пада на памет да предложи одржавање параде у Даласу или Хјустону. Господа педери немају права да се жене или да парадирају по Тексасу. Кирби се слаже, али у Београду морају, јер у противном ће се Србија показати као нехумана држава и може угрозити пут ка евроинтеграцијама, одакле нам је, узгред, поручено да у наредних пет година никаквих евроунијатских интеграција неће бити. Тако прича Кирби, а замислите да је негдашњи амбасадор СССР у САД, Добрињин, изјавио како је Америка састављена од 47 држава, јер СССР никад није прихватио да су Тексас, Аризона и Охајо у њеном саставу. Глупо!? Сигурно да је глупост, али екселенцији не смета да је изваљује, јер је представник највеће силе на свету. Све што у својој земљи не сме да изговори, амбасадор на сва уста подржава у Србији. „Ко има снаге, њему памет није потребна“, записа Нушић у роману „Хајдуци“ описујући лик који се звао Матамута. С том разликом што је Бог Матамути одузео моћ говора кад му је подарио снагу. Мудар је Господ.

АКО ПАРАДУ ДОЗВОЛИ…
Верујем да је наша власт разумна и неће дозволити парадирање улицама Београда оних који исмејавају породицу, брак, децу, традицију, морал. Вредности на којима почива српско друштво. Парадирање кошта, полицијске снаге и Жандармерија се морају ангажовати као чувари и тиме понизити. Прековремени рад се мора платити. Све из буџета. Ако параду дозволи, влада је одлучила да пљачка само пензионере, јер су стари, немоћни и по власт безопасни. Пензионери биолошки изумиру, што ће у наредним годинама представљати велику уштеду у буџету. Нека Фонд ПИО објави колико је особа престало да прима пензију у 2013. зато што су умрле. Власт не сме да каже госпођи Мишчевић да изађе из „ферарија“. Да на пет година суспендује рад установа за евроунијатске интеграције. Кад џепарош завуче руку у туђи новчаник, њега милиција јури, а судија осуди. За оне који узимају новце из буџета због послова које ће некад обавити нема казне. Њима је све дозвољено: да лажу, обмањују, ником не полажу рачун. Молим вас, одговорите јасно: Чему служе владине канцеларије, агенције и остале установе за евроунијатску интеграцију кад је председник Жан-Клод Јункер рекао да у наредних пет година нема никаквог пријема нових држава?!!!
Кад нема снаге да прекине плаћање из буџета, нека министар Вујовић из свог џепа плаћа нешто што пет година неће дати никакав резултат. Може. Светска банка му није укинула плату. Зашто, бре, ми пензионери, који смо поштено радили, доприносе редовно плаћали, а није нам стало до евроунијаћења или дружења са НАТО злочинцима плаћамо ваш петогодишњи нерад? Знам да вас је баш брига да одговорите. Лакше вам је да ћутите, сваког месеца одете на благајну, из буџета примите апанажу. Срам вас било због онога што чините свом народу. Педере браните, евроунијатске нераднике плаћате, а пензионерима зарађено отимате.
Причајмо деци о генералима: Здравку Толимиру, Ратку Младићу, Владимиру Лазаревићу, Небојши Павковићу, Сретену Лукићу. О др Радовану Караџићу и проф. др Војиславу Шешељу. Ко уђе у народну песму као јунак, ушао је у вечну историју. Не бој се, Благојка, има ко песмом да те наследи.
[/restrictedarea]

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *