Русија ће агресију против Крима сматрати агресијом против целе државе

Агресија против Крима ће се сматрати агресијом против Русије, изјавио је у интервјуу за РИА Новости заменик секретара Савета безбедности Русије Михаил Попов.

„Војне формације на Криму, које су формиране у складу са одлуком председника, су независне и способне да одбију инвазију потенцијалног агресора на територију републике“, рекао је он.

Украјинске власти су више пута изјављивале да ће инсистирати на враћању Крима, који и даље сматрају својом територијом.

Крим и Севастопољ су постали руски региони после референдума који је тамо одржан и на ком се већина грађана определила за улазак у састав Русије.

Снаге самоодбране заузеле неколико места у Донбасу

Снаге самоодбране су у току дана заузеле на југоистоку Украјине неколико места. У украјинској војсци је најмање 320 људи рањено и убијено, а изгубљено је око 30 јединица оклопне технике. То је саопштено из штаба снаге самоодбране.

На тај начин је такозвани „иловајски котао“, где се у окружењу налазила украјинска армија, практично, очишћен. Украјинска армија остаје још само у граду Моспино.

„Артиљерија снага самоодбране је на доњецком правцу напала по позицијама украјинске армије у рејону Староласпи, Новоласпи, Орлово-Ивановки, Каменки и Тоњенког. Снаге самоодбране саопштавају да је преузета контрола над местом Сигнаљноје“, рекао је извор из штаба снага самоодбране.

„Украјинска војска је на луганском правцу наставила повлачење са позиција које је раније држала. После борби је под контролу снага самоодбране прешло место Переможноје“, рекао је извор.
http://serbian.ruvr.ru

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *