На Доњецк поново отворена ватра

Најмање шесторо цивила је погинуло, а око 18 рањено у нападу украјинске војске на Доњецк, саопштило је руководство ДНР. Део градских четврти је без струје, након што су пале гранате на територију фабрике Точмаш, где су порушне две трансформаторске станице. За последња 24 сата, према информацијама самоодбране, украјинска војска је прекршила договорену обуставу ватре 15 пута.

Међународни посматрачи стигли на место на коме се налази масовна гробница код Доњецка

Група међународних посматрача из Велике Британије, Француске, Бугарске, Летоније и Обале Слоноваче, почела је са радом у Доњецкој области, на месту на коме се налази масовна гробница.

Они ће прегледати заједничке гробнице у селу Нижњаја Кринка, које се до недавно налазило под контролом украјинских војних снага. Мештани су испричали о зверствима, која су се тада догодила.

Нова гробница jе лоцирана само неколико дана пошто jе мисиjа OEБС-а потврдила постоjање три масовне гробнице у областима коjе jе су недавно напустиле снаге Kиjева, пренела jе Раша Tудеj.Броj тела у гробници и њихов идентиет jош ниjе утврђен, рекао jе Пургин.

Експерти су изјавили да сви злочини треба да буду истражени, а кривци кажњени у складу са међународним хуманитарним правом. Током казнене операције у селу је уништена половина свих кућа, не испоручује се електрична енергија, нити гас.
http://serbian.ruvr.ru/news/2014_09_29/Medunarodni-posmatrachi-stigli-na-mesto-na-kome-se-nalazi-masovna-grobnica-kod-Donjecka-6561/

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *