Mихаjловић: Нема свађе међу коалиционим партнерима

Потпредседница Владе Србиjе и потпредседница СНС Зорана Mихаjловић одбацила jе данас спекулациjе о томе да има свађе међу коалиционим партнерима у републичкоj влади и рекла да ће разговори о односима између политичких партиjа бити вођени у органима странака, а не у Немањиноj 11.

Напомињући да има утисак да се последњих дана у jавности потенцира питање о томе да ли има свађе међу коалиционим партнерима у Влади, она jе новинарима, после отварања међународног скупа о енергетици, нагласила да “нема те политичке приче и ми о томе не разговарамо”.

Mихаjловићева jе казала да jе то шта jе неко од чланова коалициjе неком другом рекао, медиjски можда занимљиво, али, како jе додала, о тим међустраначким темама се не разговара међу члановима Владе, него о конкретним питањима коjа би овог или наредних дана требало да буду решавана.
“Kад дође време да се разговара о било каквим политичким односима између политичких партиjа, ти разговори неће бити у Немањиноj 11 него у органима политички странака”, истакла jе Mихаjловићева, не желећи да одговори на новинарско питање о томе како ће на односе СНС и СПС утицати подизање оптужнице против Бранка Лазаревића, бившег шефа кабинета Ивице Дачића.

Потпредница Владе и СНС jе напоменула да се у СНС не разговара о односима са социjалистима jер, како jе додала, представници те странке у Влади наjвише се баве своjим послом и врло сложеним задацима за коjе премиjер Aлександар Вучић тражи да буду реализовани.

Поводом вербалних варница протеклих дана између функционера СНС и СПС, Mихаjловићева jе рекла да “то што ће се неко наћи увређен или му неће одговарати, уколико се прокоментарише да неко нешто ниjе урадио добро, то jе ствар суjете или чега год”.
“Mи покушавамо да уведемо систем тамо где га ниjе било, где постоjе проблеми, настоjимо да их решимо. Некад то иде брже а некад спориjе и то jе оно чиме се бавимо”, закључила jе Mихаjловићева.

 

Проблеми у Воjводини мораjу брже да се решаваjу

 

Mихаjловићева jе изjавила да проблеми у Воjводини мораjу брже да се решаваjу, а да би евентуални политички договори о тим питањима, био у само смислу да се не губи време.

Oна jе рекла да се, уочи међународног форума о чистим енергетским технологиjама, састала у згради Скупштине Воjводине са њеним председником и лидером СВM Иштваном Пастором али jе напоменула да да jе таj сусрет био само у духу те конференциjе и да нису разговарали о политичкоj ситуациjи у покраjини.

Поручивши, у изjави за медиjе, да “у Воjводини дефинитивно постоjе проблеми”, Mихаjловићева jе додала да странка коjа у покраjини држи власт (ДС) има заиста веома мали проценат подршке грађана у односу на реално стање.

С друге стране, Влада Србиjе жели да реформе коjе су започете у нашоj земљи буду оствариване што брже и да се не губи време, нагласила jе Mихаjловићева и додала да “договори коjи се евентуално буду дешавали, биће само у том смислу да се време не губи”.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *