Вучић: Заштитићемо српско-руске односе

Премијер Александар Вучић састао се са амбасадором Руске Федерације Александром Чепурином са којим је разговарао о свим важним питањима у српско-руским односима. Сасвим сам сигуран да ћемо знати како да заштитимо руско-српске односе, каже Вучић.

Премијер Александар Вучић рекао је за РТС да ће се Србија и њено руководство на озбиљан и одговоран начин односити према свима и да код нас не постоје “трећи интереси”.

“Сигуран сам да то зна и његова екселенција господин Чепурин, као што сам сигуран да то знају и сви други амбасадори из Европске уније, САД или било које друге земље”, навео је Вучић.

Премијер је додао да је сасвим сигуран да ћемо ми у Србији знати како да заштитимо српско-руске односе.

“Мислим да су и наши руски пријатељи сада добро разумели наше поруке”, истакао је Вучић.

Тема разговора био је и НИС.

Како је раније саопштила Канцеларија Владе Србије за сарадњу са медијима, у отвореном и искреном разговору премијер Вучић и амбасадор Чепурин разматрали су сва важна питања у српско-руским односима.

Двојица званичника су констатовала да су односи Србије и Русије пријатељски и да су то односи међусобног поштовања и уважавања.

Председник Владе Србије рекао је амбасадору Руске Федерације да је Србија независна и суверена земља, која се својом одлуком налази на европском путу и која својом вољом гради најближе и пријатељске односе са Руском Федерацијом.

Амбасадор Чепурин захвалио је премијеру Вучићу на огромним напорима Владе Републике Србије на унапређењу српско-руских веза, мирног регулисања украјинске кризе без коришћења санкционих мера.

Потребно је да се наша сарадња гради на темељу реалних виталних интереса Србије и Русије, саопштено је из Владе.

Премијер Вучић и амбасадор Чепурин сагласни су у оцени да Србија и Русија имају изузетну прилику да унапреде не само политичке, већ и свеукупне економске односе, а посебно је могуће јачање сарадње у области пољоприведе, енергетике и грађевинске индустрије.

Један коментар

  1. Мислим да могу саветом да припомогнем у овом питању,којим путем кренути, на исток-или запад? једноставно је гс.Вучићу:
    МАПУ ГЛЕДАЈ-НАРОД ПИТАЈ, и док длан о длан……..милан

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *