У центру Доњецка изложена заплењена механизација украјинске војске

Неколико хиљада људи окупило се у центру Доњецка, како би погледало војну технику коју је самоодбрана запленила.

Власти Доњецка одржале су на Дан независности Украјине митинг, на коме је учествовало неколико хиљада људи са заставама ДНР, Новорусије и Русије.

Митинг је почео „парадом“ заробљених војника украјинске Националне гарде и војске. Неколико десетина заробљеника прошло је градским улицама, па преко трга на коме се одржава митинг. Потом је цистерна градске чистоће демонстративно опрала трагове са асфалта.

Колона заробљених украјинских војника спроведена је по узору на чувени марш 57000 заробљених Немаца у Москви од 17. јула 1944. године.

На трг Лењина донета је погођена украјинска војна техника. На ободу трга смештена је трофејна механизација: хаубице, оклопни транспортери, оклопна возила пешадије.

У центру града окупиле су се стотине грађана. Многи су за занимаљем разгледали и фотографисали ратне „експонате“. Неки су се пели на угљенисана возила. Други су уз музику носили по тргу заставу ДНР. Било је грађана, који су у знак протеста газили украјинску заставу.

Недељно јутру, када је Украјина славила Дан независности, у Доњецку је отпочело артљеријском паљбом. Гађане су западне периферије града. Такође, у Доњецку је поводом Дана независности одржана комеморација у спомен на жртве артиљеријских напада.
http://serbian.ruvr.ru/news/2014_08_24/U-centru-Donjecka-izlozhena-pogodena-tehnika-ukrajinske-armije-1536/

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *