Руси купуjу у Tрнави воће и поврће и авансно плаћаjу

Потражња руских компаниjа за шумадиjским воћем jе у овоj години три пута повећана у односу на прошлу годину, а од недавно су заинтересовани и за увоз поврћа из Шумадиjе, изjавио jе данас Танјугу власник породичне фирма “Tрнава MГ” из Горње Tрњаве код Tополе, Mома Васиљевић.

Oва фирма, основана 1990.године, већ седам година, од 2007, готово целокупну производњу воћа, као и откупљене количине, пласира искључиво у Руску федерациjу, где jе лани извезла око 1.000 тона разних врста воћа.
“Интересовање за воћем и поврћем jе велико, али jе проблем што ми не можемо да испратимо те наруџбине”, каже Васиљевић, обjашњаваjући да Србиjа нема толико воћа, као и да му руски партнери месечно траже 600 тона воћа.

Наводећи да су, по његовом мишљењу, попустили критериjуми руских партнера у смислу квалитета воћа, он додаjе и то да сада фирме из Русиjе авансно плаћаjу робу, што раниjе ниjе био случаj.
“Први пут у овоj години траже да им извеземо и паприку, и то љуту, затим броколи, келерабу, карфиол, кукуруз шећерац, као и замрзнуте производе”, рекао jе Васиљевић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *