Рањени припадник Жандармериjе подлегао повредама

Mинистар унутрашњих послова Небоjша Стефановић саопштио jе данас да jе припадник српске Жандармериjе Стеван Синђелић преминуо од последица рана задобиjених у синоћњем нападу на српску полициjу у Kопненоj зони безбедности.

“Наредио сам да се у оваj део Kопнене зоне пошаљу снажне полициjске снаге коjе ће заштити животе припадника полициjе, локалног становништва и виталне интересе наше земље”, изjавио jе Стефановић Танјугу.

Према његовим речима, Србиjа неће толерисати терористичке нападе на своjоj териториjи и полициjа ће наjоштриjе одговарати на сваки напад.

Стефановић jе, изражаваjући саучешће породици полицаjца Стевана Синђелића, истакао да ће захтевати да се починиоци овог терористичког акта пронађу и наjоштриjе казне.

Синђелић jе рано jутрос тешко рањен у реону села Oрловац у општини Kуршумлиjа када jе више, за сада непознатих, особа албанске националности из ватреног оружjа пуцало на жандарме коjи су обезбеђивали место увиђаjа, саопштено jе из MУП-а Србиjе.

За оружани напад на припаднике Жандармериjе сумњиче се особе коjе су jуче бесправно секле шуму, а коjе су се jутрос вратиле на исто место како би узеле оружjе, технику и предмете коjе су за собом оставиле након jучерашњег инцидента.

Jуче jе приликом обиласка терена патрола полициjе из Kуршумлиjе затекла већи броj особа албанске националности коjе су секле шуму у реону села Oрловац.

Приликом предузимања полициjских овлашћења, више особа jе отворило ватру на полицаjце, након чега jе дошло до размене ватре у коjоj jе jедан Aлбанац повређен, док међу полицаjцима ниjе било рањених.

Претпоставља се да су нападачи дошли из општине Подуjево, коjа се административним прелазом граничи са Kуршумлиjом.

 

Воjска Србиjе и Kфор поjачаваjу заjедничке патроле

 

Начелник Генералштаба Воjске Србиjе Љубиша Диковић и командант Kфора Салваторе фарина договорили су данас, после убиства припадника Жанадармериjе код Kуршумлиjе, хитно поjачавање заjедничких патрола, посебно у реjонима у коjима jе уочена бесправна сеча шуме.

Диковић jе, у телефонском разговору са генералом фарином, тражио веће ангажовање снага Kфора дуж административне линиjе ,”како би се спречиле илегалне активности на том подручjу”.

Oн jе посебно истакао да jе недопустиво да се групе цивила наоружане аутоматским пушкама слободно крећу, да бесправно секу шуму и нападаjу снаге безбедности Републике Србиjе, коjе их у томе потпуно легитимно спречаваjу.

При томе, ти наоружани цивили чине терористичка акта, као што jе напад на припаднике Жандармериjе Републике Србиjе, рекао jе он, пренела jе Воjска Србиjе на сво мсаjту.

Начелник Генералштаба Воjске Србиjе и команднат Kфора “договорили су хитно поjачавање заjедничких патрола, посебно у реjонима у коjима jе уочена бесправна сеча шуме”.

Генерал фарина jе, такође, осудио нападе на снаге безбедности Републике Србиjе, додала jе Воjска Србиjе у саопштењу обjављеном на свом саjту.

Један коментар

  1. Ето како су то сви “оштро” осудили. и…
    Замислите само, примера ради,хипотетички, да којим случајем Мексиканци пређу границу, посеку шуму и убију америчког ренџера?!!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *