Николић са шефом мисиjе OEБС-а Буркхардом

Председник Србиjе Tомислав Николић оценио jе данас у разговору са шефом мисиjе OEБС-а у Србиjи Петером Буркхардом да jе партнерски однос те организациjе према Србиjи од 2001. године допринео спровођењу реформи. 

“Нажалост, ми то нисмо искористили на прави начин”, нагласио jе председник и истакао да су све владе до 2012. године радиле искључиво на популарности, а не на суштинскоj и свеобухватноj реформи друштва и институциjа.

Према његовим речима, ми више немамо времена, и резови ће бити болни, зато сви морамо да дамо ветар у леђа влади, jер ће свака неоснована критика, само успорити агониjу, коjу морамо да превазиђемо што пре.

Председник Србиjе jе додао да jе помоћ OEБС-а и других европских организациjа у спровођењу реформи драгоцена, наведено jе у саопштењу службе за сарадњу са медиjима председника Републике.

Шеф Mисиjе OEБС-а Петер Буркхард jе истакао да у спровођењу реформи мисиjа ради заjедно са владом и да има разумевања, да нема више пуно времена нити простора за било какве грешке.
“Били смо сведоци колико грешке коштаjу на примеру реформе правосуђа. Tо се веома тешко исправља“, нагласио jе Буркхард.

Oн jе истакао да не жели никога да криви за грешке, jер сви коjи су у томе учествовали сносе део кривице.

Буркхард jе изразио наду да ће влада имати довољно снаге да упркос огромним напорима коjе улаже у решавање кључних проблема, имати времена да се бави и питањима коjа се тичу не само централне Србиjе, већ и њених осталих делова.

Председник Николић jе подвукао да jе веома важна подршка на спровођењу реформи и да ће он стати иза сваке одлуке владе, ма колико она била непопуларна.
“Не постоjи други начин да се обезбеди боља будућност грађана Србиjе, jер jе танка линиjа између конструктивне критике и планираног рушења владе”, нагласио jе председник и додао да тога сви треба да буду свесни.

Један коментар

  1. Ocekujem od vlade Srbije da eksplicitno i implicitno pokaze EU solidarnost prema prijatelju, naime Rusija.
    Vidite, sta ove Majdance rade, a predsednik Srbije o podrski na sprovodenju…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *