На улазу у Доњецк нападнут аутобус „Десног сектора“

Аутобус са активистима „Десног сектора“ је нападнут на уласку у Доњецк. Седам људи је погинуло, саопштили су из комитета за социјалне комуникације ДНР за РИА Новости.

Седам људи из аутобуса је убијено на лицу места, а 13 је рањено и хоспитализовано у болницама у Доњецку. Неколико људи је успело да се сакрије у пољима сунцокрета, која се налазе око контролног пункта. Снаге самоодбране их нису пратиле, јер су поља минирана.

Код убијених и рањених су чланске књижице „Десног сектора“. Снаге самоодбране претпостављају да је аутобус „залутао“ – недалеко су позиције Националне гарде и армије. Аутобус је, вероватно, намеравао да са стране Запорошке области стигне до својих, али је изашао на контролни пункт ДНР.

Кијевске власти од априла спроводе на истоку Украјине војну операцију против становника региона који су незадовољни фебруарским државним ударом у Кијеву. Москва је ту операцију назвала казненом и позвала Кијев да је хитно обустави.

Украјинска армија наставила гранатирање Доњецка

У среду ујутро украјинска армија је наставила са гранатирањем Доњецка. Плотуни одјекују на аеродрому Доњецка и у селу Пески који су под контролом украјинске војске. Гранате падају на Кујбишевски и Кијевски рејон Доњецка.

Гађани су и јужни делови Доњецка (Кировски и Петровски). Њих нападају јединице које долазе Марјинке и Јеленовке.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *