Метеоролошки рат у току?

Као својеврстан одговор, коментар или наставак (виртуелног) дијалога са темама и садржајима текстова које објављује „Печат”, на адресу [email protected] свакодневно стижу писма, идеје, подстицаји и предлози читалаца нашег листа. Објављујемо занимљиво писмо – прилог читаоца који се потписао само корисничким именом своје електронске адресе – Georgie Prvanescu.

Према бројним аналитичарима, највећу штету од намере да учествују у изградњи гасовода „Јужни ток“ тренутно трпе државе учеснице пројекта: Аустрија, Словенија, Република Српска, Србија и Бугарска (Хрватска је колатерална штета јер још увек није обухваћена пројектом) будући да се против наведених држава, може се рећи, води прави метеоролошки рат. Разлог томе је, вероватно, настојање САД да затварањем украјинског гасног правца и спречавањем изградње „Јужног тока“, барем на одређени период, зауставе руску енергетску експанзију ка Западу.
Донедавно су многи за нарушавање климе искључиво упућивали на коришћење система ХААРП који је, наводним деловањем на јоносферу са дистанце, са мање прецизности утицао на промену временских услова у одређеном региону. Уз то, систем није могао да делује непрекидно, те су се и временске неприлике могле понављати само периодично, са одређеном временском паузом. Осим тога, експерти наводе да је неодвојив елемент при његовом деловању био и запрашивање хемијским једињењима из авиона (кемтрејл) чиме је деловање ХААРП система употпуњавано. Са изналажењем нових, ефикаснијих метода утицаја на климу, наведени систем је, без обзира на гласине да је ван употребе, скоро сигурно остао у функцији, првенствено ради одржавања комуникација са стратегијским подморницама на великим дубинама и даљинама, за потребе утицаја на психу људи са дистанце, потребе праћења летећих објеката на великим висинама и даљинама, као и за потребе томографије земље (извиђања подземних објеката, база, бункера, центара и сл).
Међутим, током априла т. г. потврђено је, према писању западних медија, да је усвојена нова технологија за вештачко стварање облака, са јаким интензивним падавинама и електричним пражњењем, као и снажним, рушилачким олујним ветровима (Универзитет Флорида). Технологија се заснива на коришћењу ласера велике енергије, односно на усмеравању основног и допунског зрака у одређену област. Усмерени зраци (различите фреквенције, учесталости) доводе до разлике у температури атмосфере, стварају висококондензовану средину, која је уз то и високонаелектрисана. Остаје, притом, потреба да се такви ласери нађу у одређеном делу атмосфере и да буду стално енергетски напајани.
Ако претпоставимо да ласери могу бити монтирани на сателите и да им се преко њихових соларних панела може обезбедити сталан прилив енергије, онда се може говорити о мрежи таквих сателита (ласера) који делују на атмосферу и мењају климу. Уколико САД имају проблема са неком отуђеном или „непослушном“ државом или регионом (ЕУ) онда ти сателити ласери могу бити употребљени за остваривање политичких циљева Вашингтона, према том субјекту. Њиховим синхронизованим деловањем на атмосферу изнад те области (за шта нема званичне потврде, нити се може од било кога очекивати да то потврди) могуће је, према истим наводима, утицати на промену климе у дужем или краћем периоду.
У том смислу, поставља се питање да ли се можда управо та технологија од маја ове године интензивно користи за промену климе, према државама које се налазе на траси „Јужног тока“, од Аустрије до Бугарске, са циљем кажњавања земаља учесница тог пројекта и билатералних споразума са Русијом. Сведоци смо да се од тада па све до данас управо те државе, скоро без прекида, суочавају са обилним падавинама, рушилачким ветровима, огромном материјалном штетом. Притом, изгледа да је небитно да ли се ради о чланицама ЕУ или НАТО, јер је то небитно са аспекта реализације наведеног циља, спречавања изградње гасовода.
Мењање климе ласерима, у односу на употребу ХААРП система, рекло би се према актуелним дешавањима да има значајне предности, а највећа је вероватно та што се добило на прецизности, на снази и нарочито на могућности да се природне непогоде могу изазивати непрекидно, скоро без паузе. Тиме је, изгледа, добијен ефекат да оно што се не може уништити поплавама може бити уништено јаким ударима и вртлозима ветра.
С обзиром да су експерименти и развој програма вршени уназад неколико година (од 2010. године званично) може се претпоставити да се са сталном употребом овог новог система отпочело од априла, изнад подручја Балкана, од када се државе тог региона стално налазе у ситуацији одбране од временских непогода
Уколико је наведено тачно, онда је очигледна намера онога ко то ради (може се претпоставити ко) наношење ненадокнадиве штете државама региона у дужем временском периоду (мај−август) уништавање привреде, додатно осиромашивање и наметање додатног задуживања економијама тих држава. У ситуацији њихове већ велике презадужености, глобалистички финансијски сектор би омогућавањем „јефтиних кредита“ остварио додатни профит, а земље региона натерао у додатно осиромашење. Осим онемогућавања изградње „Јужног тока“, секундарни ефекат такве активности система је да сталним држањем земаља тог (и било ког другог) региона у статусу „црвено“ доведе до банкрота, те би њихово настојање да покрену опоравак било без ефекта.
У вези са наведеним, једино трајно решење којим би био спречен даљи утицај на климу изнад Балкана јесте изнајмљивање авијације (или њено базирање, на пример, у Центру за ванредне ситуације у Нишу) чиме би се периодично разбијали кишни облаци, па се тако не би дозволило омогућавање временских непогода у дужем временском периоду, као што је то сада случај. Осим тога, био би то, вероватно, знатно мањи трошак у односу на трошкове за потребе сталног обнављања уништене инфраструктуре, пољопривреде и приватне својине, уз, наравно, смањење људских жртава.

2 коментара

  1. U NEKIM STVARIMA NEBIH MOGAO DA SE SLOŽIM SA PISCEM OVIH EDOVA,KOLIKU SNAGU TREBA DA IMA LASAERSKI SNOP KOJI BI OBLAKE, RECIMO, 50 KILOMETARA ŠIOKE I JEDNO 1,5 KM VISOKE FORMIRAO I USMERIO NAJMANJE 800 KM U DALJINU I NA ODREDJENIM LOKACIJAMA ISPUSTI TOLIKU KOLIČINU VODE? A TREBAO BI ZNATI DA LASERSKI SNOP NE FUNKCIONIŠE PO MAGLI I KIŠI,JER VODENE KAPI “RAZLAŽU” SVETLOSNI SNOP.

  2. Da, vi ste delimicno u pravu. Medjutim, zato se govori, o opcionoj mrezi lasera, instaliranim na satelitima, dakle, iznad oblacne mase, te se odatle, iznad atmosfere i umrezeno, vrsi uticaj na klimu regiona. Uz to, tu nesumnjivo treba dodati i neselektivnu (siri region) aktivnost HAARP sistema.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *