Колонизација енергетског сектора

Шта заправо стоји иза упозорења да ако не спасимо Планету од колубарског CО2, никада нећемо постати „зелени“ и „еко-френдли“

Аок се над Србијом одвија глобални стратешки захват уништавања природног богатства и инфраструктуре, из позадине се, као у античкој драми, појављује хор нарикача из НВО сектора са молбом упућеном боговима са Вол Стрита да Србији не уделе кредите за обнову енергетског потенцијала. За њих су библијске поплаве прст Божји и последње упозорење: ако не спасимо Планету од колубарског CО2, никада нећемо постати „зелени“ и „еко-френдли“ – што нас чини недостојним уласка у европску породицу народа.

ШТО ПРИЛИЧИ ВЛАДАРУ, НЕ ПРИЛИЧИ... Глобално поигравање угљен-диоксидом у циљу ширења страха од ефекта стаклене баште спроводи се уз синхронизовано преузимање свих енергетских потенцијала на Планети, а иза „зелене“ маске НВО не крије се само хор баба које „тару лан да им прође дан“ већ се ради о ешeлону задуженом за чишћење терена пред инвеститорски стампедо.
Слике наших угљенокопа заглибљених у блату и надигравање заинтересоване клијентеле сведоче о двоструким аршинима и колонијалним плановима да се земља баци на колена. И док српским угљенокопима прети опасност да стану на „зелену“ оптуженичку клупу, енглеска краљица у Бангладешу проширује површинске копове рудника угља у власништву круне, уништавајући пољопривредно земљиште и протерујући 200 000 староседелаца са вековних огњишта. Пројекат краљице мајке подржава перјаница борбе за „заустављање глобалног отопљавања уз помоћ смањења емисије CО2“, Барак Обама лично. Увођењем дуплих аршина империјалне силе поручују да је суштина глобалне политике у старој грчкој пословици „што приличи владару не приличи…“
У име одбране од наступајуће енергетске „кризе“, енглеска краљица са колонијалних поседа прелази на освајање (уништавање) британског тла, најављујући усвајање закона за заштиту нафтних компанија, под називом „фракинг закон“, којим се омогућава неометано испумпавање гаса из шкриљаца уз употребу великих количина воде помешане са хемикалијама, чије безбедно одлагање није могуће. Ова технологија доводи до дестабилизације тла, проузрокујући земљотресе, а цену новооткривеног „фракинг Елдорада“ не плаћају више само сиромашне колоније већ и незаштићени британски грађани, присиљени да живе у пакленом окружењу бушотина.

[restrictedarea]

ОЧИ УПРТЕ У CO2 Шта очекује новопечене грађане ЕУ из Источне Европе, може се видети из искуства румунских сељака изложених терору нафташа са лиценцом за неограничено бушење и пумпање, без икакве одговорности према власницима обрадивих површина претворених у депоније муља и катрана. Ни велика Индија није избегла удар белосветских мешетара, одлучних да колонизују енергетски сектор, у чему им здушно помажу невладине организације спонзорисане страним капиталом. Посебан удар је извршен на рударство, с обзиром да развој ове гране ометају „Гринпис“ активисти, инспиратори бројних протеста 2013. Сем рудника угља, на удару су и пројекти за изградњу шест брана за преусмеравање воде из плавних подручја ка подручјима без воде.
Што се тиче суседне Хрватске, она ће дати ексклузивно право бушења Јадрана америчким нафташима, од којих је већина умешана у изазивање хаварија широм света и за то никада нису одговарали. Познаваоци кажу да би чак и хаварија десет пута мања од оне у Мексичком заливу довела то непоправљиве еколошке трагедије у Јадрану.
И док су све очи упрте у CО2, научна јавност открива доказе да је све што смо чули о ефекту стаклене баште и угљен-диоксиду маркетиншки испраћен политички пројекат, изведен под лажном заставом. Итан Хаф је обелоданио детаље о најновијим истраживањима агенције НАСА и открићима научника Мартина Млинзака, која су у супротности са досадашњим тврдњама научника из исте агенције да је ефекат стаклене баште узрочник глобалног отопљавања. На основу анализе снимака горње атмосфере током последње соларне олује, Млинзак је утврдио да се већина ослобођене енергије вратила назад у свемир, не продирући кроз ниже слојеве атмосфере. Захваљујући САБЕР систему, утврђено је да CO2 и NO радије одбијају сунчеву енергију него што је упијају.
Научник Џејмс Расел, из тима окупљеног око израде САБЕР студије, тврди да CO2 и NO представљају природни термостат: „Кад се горња атмосфера (термосфера) загреје, ти молекули настоје свим снагама да врате топлину назад у свемир. Захваљујући овом термостату, 95 одсто соларне радијације враћа се у свемир.“ Ова открића руше политички пројекат „зауставимо CO2, рекетирајмо земље које користе угаљ, тим новцем ћемо запрашивати Планету да бисмо пројектом ‚хлађење‘ зарадили огроман новац и развили климатско оружје за масовну деструкцију“.

СУНЧЕВА ЕНЕРГИЈА – НЕЛОЈАЛНА КОНКУРЕНЦИЈА Итан Хаф је такође заслужан што је после анти-CO2 хистерије покренуте у Америци 1988. у медије доспео извештај истраживачке групе проф. Џона Вара (Колорадо универзитет) са снимцима направљеним уз помоћ сателита „Грејс“, одакле се види да врхови Хималаја у последњој декади нису изгубили ниједан део леденог покривача. Ово откриће је узнемирило анти-CO2 лоби, дубоко уплетен у профитабилне геоинжењеринг експерименте са „хлађењем“ Планете, а његов утицај у одржавању култа „глобалног отопљења“ може се видети у уздржаним изјавама проф. Џона Вара: „Иако снимци показују да нема значајног топљења леда, то не значи да ми негирамо теорију о глобалном отопљењу.“
Кад смо поверовали да је јефтина соларна енергија чаробно решење за све Земљане, а еко-одговорни Европљани почели да монтирају соларне панеле на куће, заскочиле су их корпорације произвођача и дистрибутера електричне енергије забринуте за своје право на део колача. Оне су оптужиле Сунчеву енергију за „нелојалну конкуренцију“ и у спрези са владама почеле да кроје законе против интереса грађана. У таквој атмосфери је било могуће да један словеначки пензионер, после постављања соларних панела на кућу, буде препознат као нелојална конкуренција и да му се као „приватном предузетнику“ одузме пензија. Према „Танјуговом“ извештају, ради се о Јожу Пеперу, власнику „електране“ која месечно произведе струје у вредности од 100 евра. Иако је уредно плаћао доприносе, Јоже ће морати да врати све пензије примљене од момента кад се прикључио на Сунце. Сличан случај рекетирања корисника Сунчеве енергије забележен је у Америци: „Монсанто“ је ургирао да његови клијенти, корисници ГМО семена, добију попуст приликом плаћања пореза на Сунчеву енергију „зато што производе храну за гладне у свету“.
Да наши приватни животи и судбина човечанства представљају само књиговодствену ставку, сведочи изјава угледног члана ЕПА (Агенција за заштиту природног окружења) Гине Мекарти: „Ми гледамо на климатске промене као на прилику да повећајмо број радних места и унапредимо економију.“ При томе су свештеници култа „глобално загревање“ на питање како објашњавају феномен рекордних хладноћа и ледом оковану Венецију одговорили да „глобално отопљавање прави паузу“. Признање о наступању „паузе“ у загревању ушло је и у извештај Међудржавног панела УН о климатским променама 2013. уз објашњење да „Земља пролази кроз соларни минимум а океани упијају знатну количину топлоте.“ У „паузи“ до следећег топлотног удара метеоролози најављују да ће следеће зиме једно од највећих складишта пијаће воде на свету – Лејк Супериор, бити залеђено.
Ни бели медведи нису страдали онако како нам је јављено. Часопис „Хјуман ивентс“ је објавио чланак о злоупотреби белих медведа у пропагандној фарси „охладимо планету“, обелоданивши да су медведи страдали од изненадне „необичне“ олује.
Реди Ананда је објавила детаље из преписке научника Питера Торна и Фила Џоунса, која је „процурила“, одакле се види да су и те како свесни манипулације подацима о климатским променама „ради усклађивања са тренутном политиком“ али су исти научници, у међувремену, избрисали сопствене компромитујуће мејлове. Чак се и Светска метеоролошка организација при УН жалила (2007) да се у последње време смањио број истраживања везаних за климатске промене, док су се све снаге и инвестиције усмериле на операционе пројекте геоинжењеринг експеримената.

[/restrictedarea]

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *