Хрватска испоручује украјинском ратном ваздухопловству 14 хеликоптера

Хрватска планира да испоручи 14 војно-транспортних хеликоптера Ми-8МТВ-1 украјинском ратном ваздухопловству као подршку борбеним операцијама украјинске војске на југоистоку земље, саопштио је амерички интернет портал Defense News, позивајући се на хрватски Јутарњи лист.

„Хрватска иницијатива разматрана је током недавне посете групе америчких конгресмена Загребу у разговору са члановима тамошње владе, каже се у саопштењу.

Министарство одбране Хрватске је у вези са овим плановима најавило да намерава да набави 20 америчких хеликоптера UH-60 Black Hawk. „Ова трансакција биће разматрана почетком септембра током посете Хрватској начелника здруженог генералштаба америчких оружаних снага генерала Мартина Демпсија, око учешћа у војним вежбама, наводи се у саопштењу на сајту.

У складу са овим плановима, наглашава Defense News, САД ће као додатак хеликоптерима испоручити РВ Хрватске резервне делове. Такође, обезбедиће логистичку подршку и обуку хрватским пилотима и техничком особљу“. У саопштењу је наглашено да хрватско ратно ваздухопловство у наоружању тренутно има 14 хеликоптера Mи-8MТВ-1 и 10 Mи-171Ш руске производње.
опширније: http://serbian.ruvr.ru/news/2014_08_27/Mediji-Hrvatska-isporuchuje-ukrajinskom-ratnom-vazduhoplovstvu-14-helikoptera-5459/

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *