ХИТНО – Новинар Печата Сергеј Белоус нестао у Украјини!

Сергеј Белоус, новинар и стални сарадник часописа „Печат“, нестао је у петак увече у близини града Амбросијевке, на крајњем истоку Украјине. Последње што се зна о њему је да је у вечерњим часовима ухапшен на пункту Националне гарде, заједно са пријатељем. Од тада им се губи сваки траг, пошто су кијевским новинама, за које ради пријатељ Сергеја Белоуса, кијевске власти рекле да оне немају никаквих података о притварању Сергеја Белоуса и његовог пратиоца.

Редакција „Печата“ апелује на све који могу да помогну да учине све што је у њиховој моћи како би Сергеј Белоус, 23-годишњи историчар и доказани пријатељ Србије у којој је живео протеклих годину дана, заједно са својим пријатељем био пронађен.

Редакција магазина ПЕЧАТ

Београд, 04.08.2014.

6 коментара

 1. gde su sada nasa udruzenja novinara, jel iom gazde ne daju da traze oslobadjanje kolege. sramota profesije i predstavnika

 2. U ovakvim situacijama ne sme da pude podela na “naše” i “njihove”. Ova vest, bez obzira na to šta ko mislio o ovim ili nekim drugim novinama, pripadao ovim ili onim partijama ili strankama mora da zabrine sve ljude dobre volje, posebno medijske poslenike.
  U nadi da će Sergej uskoro biti pronađen živ i zdrav i oslobođen, preostaje mi da osudim sve koji su na bilo koji način imali udela u ovom neprijatnom događaju.

 3. Pa nije covek igla!Neko je placen da zna i da nam kaze sta se desilo?Gde je Sergej?Da li je ziv?
  Muk(osim” Frankfurtskih Vesti”,NSPM,Most…i “vesti iz medija”na sajtu UNS-a)u medijskom
  esnafu je ,u najmanju ruku,nekorektan i ne sluti na dobro.Sta mi,citaoci Pecata mozemo?
  Mozemo svakodnevno,uporno i u sto vecem broju da ova pitanja postavimo Ambasadi Ukrajine na:
  адреса:

  ul. Paje Adamova 4, Beograd, Republika Srbija
  телефон: 00 381 11 367 24 11, 00 381 11 367 24 12
  Фак: (00 381 11) 367 24 13
  Е-маил: [email protected]
  вебсајт: http://serbia.mfa.gov.ua
  Sergej,nisu te svi Srbi zaboravili!

 4. Амвросиевка – это не крайний исток Украины, а Новороссия

 5. херцеговац

  Упознао сам га на сајму књига, долазио на штанд и кроз причу исказао велику љубав према Србима.

  Јављајте редовно каква је ситуација.

 6. Nestao novinar,Sergej Belous,pravi,istinski novinar,koji časno nosi to ime.Molim,ljude,ako i malo imaju ljudskosti u sebi,da ne hapse novinare,po svom zvanju,dužni su da svetu predoče istinu,i,samo istinu,što ovaj mladi čovek i radi.Molim Gospoda,da mu pomogne,molim se,da je živ.Ukrajinci,neka manje lažu,nek ne budu sluge i topovsko meso za interes SAD-nek shvate,da su im interesi u dobrim odnosima s Rusijom,pa neće imati razloga za prikrivanje istine.Čula sam samo Smajlovićku,kao predstavnika NuNSA,inikog više.Gde su kolege novinari,da zahtevaju,poštovanje i časnost izveštača,da dignu dične nevladine organizacije,ceo miroljubiv svet,što se vrla Kandićka ne oglasi,moguće,da je promukla od lajanja na srbe i Srbiju,isto tolikov,voli i Rusiju.Gde su ,žene u crnom,te “ožalošćene”mame,pa i Sergej je,nečiji sin.Izveštavao je s Kosova,pošteno istinito,hvala mu!Da je u pitanju neki novinar iz glupe ,avetne Evrope,ili Amerike,bila bi to zaglušujuća dreka.Za Ruse i nas,uvek su posebni aršini.Želim,svim srcem želim,da se vrati,živ i zdrav svom Pečatu,da nam piše istinu,da ga uvek poštujemo,što ima častipoštenje,što svojoj profesiji daje ugled,opravdava svet novinarstva,tu posebnu etiku i moralnost.Srbijo,stani gromko i glasno u odbranu,života,časti i poštenja.Pečatu želim,da mu se divni,mladi čovek Sergej što pre vrati živ i zdrav.Sve lepo,što želim svom sinu,to želim i Sergeju.Poštovanje -Luna.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *