ДНР одбила услове Кијева

Самопроглашена Доњецка Народна Република (ДНР) је спремна за преговоре са украјинским властима, али не намерава да испуњава услове Кијева, изјавио је премијер ДНР Александар Захарченко.

„Ми смо отворени за било које преговоре. Ми чекамо разумне предлоге, а не – предати оружје и обезбедити затварање граница. Тако неће моћи“, рекао је он. „Преговори непризнате ДНР са Кијевом су могући само у равноправним условима – после признања независности републике. Треба да се призна успостављена држава (ДНР). Ја схватам да је то за њих физички готово немогуће, или некаква морална осећања им неће дозволити да то ураде одмах. Ми смо против рата и не желимо да гине цивилно становништво“, рекао је премијер Захарченко на брифингу у Доњецку.

Шеф МСП Украјине Павел Климкин је раније, коментаришући резултате сусрета „четворке“ поводом ситуације у Донбасу, који је одржан у Берлину, изјавио да је прекид ватре у Доњецкој и Луганској области могућ само ако се успостави контрола над границом, обезбеди рад посматрача ОЕБС и ослободе заробљеници.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *