Амерички медији: Путин мудрији од Обаме и Мекејна

Владимир Путин је упозоравао Запад на опасност, коју носи пружање помоћи сиријским побуњеницима још у септембру прошле године. Тада је он саветовао САД да не примењују ваздушне нападе на Сирију. Тренутно је јасно да су ти побуњеници терористи.

То показује да је Путин мудрији и од Обаме и од Мекејна, сматра аутор часописа American Conservative.

„Нисам бранилац режима Башaра ел Асада. Међутим с тачке гледишта безбедности Исламска држава представља много озбиљнију опасност, изјавио је бивши амбасадор САД у Сирији Рајан Крокер.

Амерички новинар Род Дреjер пише у тексту у часопису American Conservative: Ако Џон Мекејн умре и оде у пакао, вечност ће провести у телефонској говорници са Џастином Рајмондом (познати амерички политиколог), који ће му читати колумну Ишана Тарура (новинар часописа Вашингтон пост).

Он наводи цитира новинара Ишана Тарура из Вашингтон поста: „Како се променила ситуација за годину дана! Пре само годину дана Запад се припремао да отпочне војну операцију против режима сиријског председника Башара Асада кога је оптуживао за употребу хемијског оружја против свог народа. Међутим до интервенције није дошло. Није у најмању руку због тога што је јавно мњење у земљама попут Велике Британије и САД било против даљег учешћа у војним конфликтима на Блиском истоку“.

Тренутно САД разматрају спровођење ваздушних напада већих размера на положаје терориста Исламске државе, који делују у Ираку и Сирији. У Сирији терористи те организације боре се против владиних трупа Башара ел Асада. То што Исламска држава незаустављиво заузима нове територије у Ираку, као и дуготрајне репресије и масакр религиозних мањина како на ирачкој, тако и на сиријској територији, изазвали су осуду светске заједнице“. Иронија је у овом тренутку трагична. Али неке то не чуди много“ – преноси сајт Раша тудеј на руском.

Тарур сматра да је управо на то Владимир Путин упозоравао у свом чланку у септембру прошле године у Њујорк тајмсу. Тада је он саветовао Западу да не бомбардује Сирију, како би помогао побуњенициа, наглашава Род Дрејер.

„То не чини Путина свецем, али га чини мудримијим по питању Блиског истока, него што су то Барак Обама или Џон Мекејн“, закључио је амерички новинар.
http://serbian.ruvr.ru/news/2014_08_25/Americhki-mediji-Putin-mudriji-od-Obame-i-Mekejna-8765/

Један коментар

  1. Па ваљда већ цео свет ѕна ту чињеницу да је Путин велики државник .И ако је Обама добитник Нобелове награде није се баш показао као миротворац.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *