Рачак над Украјином

Милорад Вучелић, главни уредник

Интереси великих сила су трајни, само се сценарији за њихово остваривање прилагођавају и мењају. Тако је некада било. Последњих четврт века, међутим, западне силе, у бруталној реализацији својих циљева, крајње дрско не показују безмало никакав труд у унапређивању и креативној доради сценарија.

Зар одиста има неког озбиљног и са нормалним памћењем ко после онога што нам се догодило на Маркалама, у улици Васе Мискина, у Рачку, или, рецимо, са непостојећим ирачким оружјем за тотално уништење, може тек тако прогутати причу о томе како су Руси оборили цивилни авион МХ-17 и како је за то директно одговоран сам Путин!

Пре него што је било ко ишта проверио, западни медији и политичари су били згрожени и кренули у бесомучну кампању сатанизације Русије и њеног председника. Просто је невероватно и већ за здрав разум увредљиво како западне службе и политичари не показују никакав напор да бар у некој нијанси промене већ безброј пута виђене овештале и баналне намештаљке. Са све оним прозападним невладиним активистима у Москви који се извињавају у руско име и палећи свеће, самопонижавајуће говоре да нису баш сви Руси зликовци. Колико смо се пута код нас, и не само код нас, нагледали оваквих отужних сцена и приказанија.

Сви они који нису ништа предузели да истраже ко је побио људе у Кијеву и на Мајдану, сви они који ни трепнули нису на побијене и спаљене жртве из Одесе, сви они који уз отворено одобравање гледају како украјинска војска и припадници неонацистичког „Десног сектора“ под фирмом „Националне гарде“ уништавају сопствено цивилно становништво, сви они који не знају ниједну поуздану чињеницу о обарању авиона сада се просто утркују у изрицању пресуда унапред познатом кривцу.

ЕУ и САД тим салвама најгорих увреда и оптужби на рачун руског народа и Путина покушавају да сакрију да су управо оне изазвале рат у Украјини. И да су више него директно криве за обарање цивилног авиона. Баш као што су биле и остале највећи кривци за рат који су изазвале да би разбиле Југославију и што су због „хуманитарне катастрофе“ бомбардовале Србију.

[restrictedarea]

По зна који пут је показано да онај ко не прихвати да беспоговорно служи Бриселу и Вашингтону добија крвави рат. У тренуцима када изгледа да се може доћи до мирног решења или предаха увек се предузима нека акција која ће поново разгорети оружани сукоб. Тако је било у овога пута. Отворено америчко и НАТО хушкање ишло је заједно са таласом санкција Русији. Пошто се стара Европа опирала тежим конфронтацијама с Русијом, требало је изазвати нешто шокантно и налик на препознатљиву „хуманитарну катастрофу“. Коцка је пала да тај ужасни цех плати 298 невиних путника авиона. Ни суза ожалошћених се низ образ није закотрљала, а амерички и британски политичари су већ захтевали још теже и веће санкције према Русији. Они знају да ће свако даље осамостаљивање Европе у односу на Лондон и Вашингтон означити стварни крај Империје. Због тога би требало да будемо спремни на велике спирале зла које су пред нама. Присуствоваћемо покушајима да се на све начине Русија што је могуће више изолује и побуде за то биће веће и искреније него у време 1917. године и после тога.

Од Србије и Александра Вучића (а око њега је приличан број, што би наш народ рекао – врбових клинова) тражиће се да се одрекну „Јужног тока“ а да за то нико неће понудити ништа заузврат нити би тако нечега и могло бити. Више ту није реч само о нашим економским користима него је улог и мера државног суверенитета и елементарног самопоштовања. Наша држава је, такође, изградњом „Јужног тока“ значајно подигла и своју геополитичку цену и улогу. Од Србије ће се тражити да раскидом овог за њу најважнијег уговора да свој допринос изоловању Русије и истовремено настави са политиком економског и културног самоуништења. Србија ће се у наредним месецима, као и безброј пута у својој историји, наћи у ситуацији да се ослони на извесног политичког савезника и озбиљног партнера, или да се определи за магле, рубрициране у отворене или неотворене главе и поглавља, које се сасвим извесно неће разићи у наредних пет година. Не треба сумњати у реч новог шефа бриселске администрације Јункера да нико у његовом мандату неће бити припуштен у ЕУ.

Погрешним избором могуће је и да свог поузданог и доказаног савезника − Русију − претворимо у неког ко ће се као велика сила повести искључиво за сопственим интересом и ући у процесе „непријатељског преузимања“ у економији или самоодбрамбено блокирати примену за нас изузетно повољног и животно важног трговинског споразума. У политичком и непосредно државном смислу не могу се ни наслутити катастрофалне последице које би настале из промене руског става о Републици Српској и Косову.

Србија и Вучић су, дакле, пред избором да буду и остану поуздан савезник и партнер онима који нам доказано желе добро или да буду колонијални привезак и једнима и другима и трећима. Наравно, свим могућим пријатељима не треба затварати врата. Напротив. Али пријатељи никада не долазе са ултиматумом у рукама као што је то баш на    100- годишњицу Аустроугарског ултиматума Србији рекао српски премијер.

Вероватно је да ће сва предстојећа Вучићева искушења користити наша јадна политичка опозиција и добар део медија. Биће врло активни. Одвијаће се право надметање у прорицању његових мука и призиваће се највеће претње и притисци да се обустави „Јужни ток“. Многи се већ нескривено наслађују притисцима који следе и својски налажу ватру на којој ће се он пећи. Тешко ће ко од ове дружине без става, програма и идеологије извући нешто сем лелека због тога што ће евроинтеграције бити успорене. Они се сада као зли близанци кладе једино на то колике ће му и какве муке бити и колико ће их дуго издржати. Највише би волели да муке буду највеће могуће, да трају што дуже а да их он свакако не издржи. На тај исход падају највеће опкладе.

А народ који је бирао своју власт? Пита ли га ко? Каже ли он шта?

Каже − на муци се познају јунаци!

[/restrictedarea]

7 коментара

  1. Blago plitkoumnim,onima,koji ne vide istinu,koja prosto bode oči.Događanja kod nas,Račak,Markale,Srebrenica,bez konačnog broja mrtvih,koji se stalno povećavaju.Zar se nisu naši skrušeno izvinjavali,lamentirali nad tuđim,ali ne i nad svojim.Zar nisu,žene u crnom pljuvale po svima nama,po prošlosti,i,budućnosti naše dece.Zar nema i u Rusiji onih,koji bi,da bi naneli nepravdu gospodinu Putinu,zaboravili da to nije učinila Rusija,no po nalogu NATO-Amerike ekstremni Ukrajinci.Zar svet nezna,da je Engleska,u svom rasadniku,odnegovala Hitlera,pomagala,da bi uništio Rusiju(patolpški mrze pravoslavce),da će mu pomoći,pa su ga izigrali.Rusi su imali ogroman broj žrtava,mi,mali,takođe.Koga su fanatički ubijali,Ruse,nas,Jevreje i cigane,mi za njih nismo bili ljudi.S druge strane,Engleska je pobila mnogo nemaca,kako je izgledao Drezden?Sve može,ubijanje,bez razloga,za povod,sami se pobrinu,samo što dalje,od njihovih teritorija.Glavni akteri,ostaju netaknuti,zato je,za njihov narod istina samo ono što oni prezentuju.Kada su videli,da Hitler gubi rat,priključili su se,oni su na prevaru,uvek na strani pobednika,poberu sve zasluge,i,ako su inicijatori,i egzekutori.Lažljiva gamad!Naivni Rusi,pravdoljubivi,pale sveće za nastradale,govoreći,da nisu svi Rusi zločinci.Ludi,bolesni Čerčil,ostavio je svojoj naciji u nasleđe,da i dalje bude bolesna,drska,razbojnička.Žao mi je tih ljudi,ali nek se za odgovornost obrate Ukrajini,sami su sve proizveli,jer im je potrebno da okrive Ruse.Istina je samo ono ,što oni žele da bude.Sve su to dogovorili i,nikako drugačije.A,ko je kriv,za onaj nestanak Malezijskog aviona,ni traga mu,biće,da su i tu nešto kumovali.Jadan je i tužan svet,u kome žive ovi bolesni,kolonijalni paraziti.Gospode!Čuvaj pravoslavnu Rusiju,našu Srbiju,Putina i sav pravdoljubivi svet.Poštovanje Pečatu.Luna.

  2. price i propagandu sa zapadne strane?! Pa, dakle taj mora biti i slep i lud. Kao sto rece Milan, bezocno bezobrazno i providno.

  3. Sve je to samo RAT. Medijski, psiholoski, predigra za sva druga nasilja kojih se sete. Sto I vise godina traje pljuvanje Srba I Srbije, a mislim da je ista situacija I sa Rusima. Ako budu mogli unistice I Rusiju I Putina. Valjda vidite sta se nama desava? I da li su sa nama zavrsili? Nisu. Ako im uspe da nam zaista izmene I svest, mozda nas mobilisu da ratujemo protiv Rusa. U prve redove. Samo da probude nemacki-pobednicki duh u Srbima. Jos ako I Ruse opet podele na bele I crvene, eto njima veselja

  4. САД су, од Другог светског рата, кроз тајне или јавне акције, нанеле зло у преко 30 држава света. У свим акцијама које одговарају интересима САД, ЦИА и војска САД су се ангажовала у: Албанији, Украјини и Пољској помагањем неуспелих антикомунистичких покрета 1950. године; у Кини, неуспелим организовањем герилских група 1949. до 1960. године; Ирану, 1953. године, уз асистенцију Картерове админисрације, сменом владе Мосадика и устоличењем владавине шаха Резе Пахлавија-5000 људи је погинуло или стрељано на улицама иранских градова. Касније су смениле и Резу Пахлавија; интервенисале су у Гватемали, 1954. године, збачен је Јакобо Арбенс, подршком САД пуковнику Карлосу Кастиљу; Вијетнаму, сменом Дин Дијема и организовањем напада на Северни Вијетнам, 1954. до 1963. године. Кенеди, Џонсон и Никсон су лагали нацију о догађајима у Вијетнаму… ; уништиле су Авганистан, после Вокерових лажи бомбардовале су Србију; Ирак, после лажних оптужби да имају оружја за масовно уништавање, а нуклерни потенцијал, иначе, имају САД, Израел и многе друе земље; покушавају да бомбардују Сирију, да испровоцирају оружани напад на Иран, тврдњама да Иран ради на изради оружја за масовна уништења..
    Нови светски поредак, на челу са САД, тероришу цео свет, све земље које су непослушне и не следе, без поговора, неразумне захтеве новог светског поретка.

  5. BLAGO DRŽAVI KOJA NEMA AMERIČKU AMBASADU

  6. Bas tako!
    Pa oni vec imaju ustaljene fraze kao:”krenuli smo ili skrecemo paznju na decu, zene, stare,..” Odmah mi se sledi krv u zilama jer znam da su krenuli da uniste jos jedan narod, jos jedno pleme, kulturu, ekonomiju…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *