Неколико погинулих и рањених у Луганску

Неколико људи jе погинуло и рањено, а зграда у коjоj jе смештена регионална влада у Луганску уништена jе у ваздушном нападу украjинских снага на центар тог града, обjавила jе прес служба самопроглашене Луганске Народне Републике. У нападу су употребљене касетне бомбе. Свим становницима jе саветовано да напусте опасну област. Посматрачи OEБС-а, коjи су одсели у оближењм хотелу, напуштаjу град, преноси Итар-Tасс. Прес служба градске скупштине у Луганску jе саопштила да jе у артиљериjскоj ватри причињена озбиљна штета на трамваjским шинама и мрежи тролеjбуса.

Тенкови украјинске армије покушавају да уђу у Доњецк, изјавио је заменик министра одбране Доњецке Народне Републике Фјодор Березин. Он каже да је народна војска засад у стању да одбије напад. Березин је потврдио да се од јутрос водила борба за железничку станицу и аеродром. Срушен је мост, уништена велика самопослуга и неколико кућа. У гађању града из система плотунске ватре „град“ погинуло је најмање троје људи, број рањених је непознат.

Један коментар

  1. Gospode milostivi, podari narodu, koji brani svoja ognjista od fasista, snage, mudrosti i smirenja, da ostane na svojoj zemlji. Zastiti Gospode svojom moci onu decicu,koja zive u strahu od neprijateljskih bombi i otrova, kao i svu decicu na kugli, da bi mogli sutra stvoriti bolji svet. Podari im Gospode snage i zdravlja, da bar mladost provedu u radosti.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *