Хитно потребан новац за трансплантацију бубрега нашој колегиници

Колегиници Ивани Јанковић, новинарки недељника НИН, потребна је наша помоћ. Код ње је после вишедеценијске борбе са дијабетесом дошло до тешких компликација (дијабетичка нефропатија тј. отказивање рада бубрега), због чега је од прошле године на дијализи. Међутим, дијализа се у њеном случају показала неефикасном. Једини излаз, у ствари шанса да преживи, је трансплантација бубрега.

Лекари су у њеном најбољем интересу предложили Турску јер јој је организам исцрпљен од основне болести -дијабетеса, а у Истанбулу су резултати трансплантације код таквих болесника прилично успешни. РФЗО не покрива овакве интервенције, а операција и трошкови лечења износе 30.000 евра. Једина могућност да наша колегиница оде што пре на трансплантацију је да прикупимо потребан новац.

Удружење новинара Србије позива све који могу да новац уплате на рачун УНС-а код Војвођанске банке 355-1008613-10 са назнаком ПОМОЋ ЗА НОВИНАРКУ ИВАНУ ЈАНКОВИЋ.

2 коментара

  1. Duboko me dirnula sudbina lepe,mlade žene.Želim,da se nađu dobri ljudi koji će,što brže pomoći.Molim vas,na koji način može neko pomoći s manjim iznosom,jer nema ni sam mnogo,ali 3000-do 5000din može,a nekako nas je sramota da tako mali iznos ide preko bankovnog računa.Hvala.Luna.

  2. Draga Luna citajuci Vas komentar ostala sa zadivljena Vasom humanoscu i skromnoscu.Iznos koji Vi pominjete je vise nego dovoljan od svakog pojedinca.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *